OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαζικό το νέο συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Συνέχεια και κλιμάκωση στον αγώνα τους ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας με το νέο τους αγωνιστικό ραντεβού, αυτή την ώρα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Παρά την κακοκαιρία η συμμετοχή για μια ακόμη φορά είναι μεγάλη.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι μαθητές της Αθήνας με κάλεσμα της Συντονιστικής τους Επιτροπής καθώς και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 11 π.μ.

Το «παρών» δίνουν και οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων αλλά και η πανεπιστημιακή κοινότητα που τάσσεται με συντριπτική πλειοψηφία κατά του νομοσχεδίου. Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει μία σειρά φορείς, η ΟΓΕ, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) ενώ 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 π.μ. έχει κηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Τη θέληση και αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υπονομεύοντας τις σπουδές και το μέλλον τους, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο και τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, διατράνωσαν για ακόμη μία φορά, με μαζική συγκέντρωση, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λαϊκός κόσμος της Πάτρας.

Στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων στην πλατεία Γεωργίου, το «παρών» έδωσαν για ακόμη μία εβδομάδα φοιτητές των Πανεπιστημίων της πόλης, αλλά και μαθητές, απαιτώντας για ακόμη μία φορά, σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους ως δικαίωμα και όχι ως «ευκαιρία», τονίζοντας πως η αδικία που ετοιμάζει η κυβέρνηση έχει ήδη καταδικαστεί, δεν γίνεται αποδεκτή, από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων και εκπαιδευτικών βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με αντιπροσωπεία της διοίκησής του, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων.

Σχετικά Άρθρα

Πλήγματα drones της Ρωσίας σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν στο Τέξας δύο ηγέτες του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού

otavoice

Αϊτή: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν οι συμμορίες του Πορτ-ο-Πρενς

otavoice

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Νετανιάχου να «οριστικοποιήσει» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι για την τελετή έναρξης

otavoice

ΗΠΑ-Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους

otavoice