OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Όργιο» απευθείας αναθέσεων κατήγγειλε ο δήμαρχος Πύργου για τον προκάτοχό του

«Όργιο» απευθείας αναθέσεων από τη δημοτική αρχή του Τάκη Αντωνακόπουλου κατήγγειλε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής στη χθεσινή συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2024, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μάλιστα, ο κ. Καννής, απαντώντας στον κ. Αντωνακόπουλο, που άφησε αιχμές για τη αντιπολιτευτική πολιτική του πρώτου κατά το παρελθόν, ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο έγινε απευθείας ανάθεση από τον κ. Αντωνακόπουλο 25.000 ευρώ στις 28 Δεκεμβρίου 2023 προς εταιρία επικοινωνίας για να επικοινωνήσει το έργο της δημοτικής αρχής, λίγες ημέρες δηλαδή πριν λήξει η θητεία του ως δήμαρχος.

Ο κ. Καννής τόνισε πως πλέον θα επικρατεί διαφάνεια στα οικονομικά και νόμιμες αναθέσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο προϋπολογισμός όπως και το τεχνικό πρόγραμμα δεν μας εκφράζει, δεν είναι το δικό μας όραμα, το κάνουμε για να αποκτήσουμε το απαραίτητο εργαλείο του προϋπολογισμού. Όλα θα διαμορφωθούν με τις επόμενες αναμορφώσεις, όπου θα πούμε τι σκεφτόμαστε και τι θα κάνουμε για τα χωριά μας. Προτεραιότητα τα αδικημένα χωριά μας με νόμιμες συμβάσεις που θα είναι προς το συμφέρον του δήμου» είπε ο Στάθης Καννής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκο Θεοδώρου, η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι ο Δήμος Πύργου καλείται, κατόπιν υπόδειξης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. , να πληρώσει ποσό περίπου 1.5 εκ. ευρώ, ως οφειλή στο Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Απορριμμάτων Νομού Ηλείας, με το ποσό αυτό να προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που ανέρχονται περίπου στα 2,5 εκ. ευρώ.

Ακόμα, ο Νίκος Θεοδώρου είπε μεταξύ άλλων πως τα διαθέσιμα χρήματα στα ταμεία του Δήμου Πύργου μέχρι 31/12/2023 είναι 8.502.503 ευρώ και ότι υπάρχει εξειδικευμένο ταμείο για χρήματα) που προορίζονται για συγκεκριμένα έργα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2024, ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι είναι μια αναγκαία διαδικασία για να προχωρήσει η λειτουργία του Δήμου Πύργου και πως στην πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωσή του θα γίνουν τροποποιήσεις.

«Μέσα από τον περιορισμό της σπατάλης θα συμμαζέψουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στο πρόγραμμά μας, όπως υποσχεθήκαμε στους δημότες» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής την μείζονος μειοψηφίας Τάκης Αντωνακόπουλος υπογράμμισε πως «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην παραγωγή έργου», ωστόσο κατέκρινε την κατανομή ποσών σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Διονύσης Μπέλτσος κάλεσε τη δημοτική αρχή να διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο και ανέφερε ότι η παράταξή του καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το γεγονός ότι οι Κ.Α.Π. των 2,5 εκ. ευρώ που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για έργα υποδομής, θα διατεθούν για τα απορρίμματα. Απαντώντας στη δευτερολογία του, ο Νίκος Θεοδώρου απάντησε πως διαχειριστικός έλεγχος θα γίνει στην ώρα του.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Αθανάσουλας δήλωσε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να δίνει στους Δήμους όσα χρήματα χρειάζονται για τις ανάγκες του λαού και να επιστρέψει στον Δήμο Πύργου τα ποσά που έχει παρακρατήσει, ενώ εξέφρασε τις διαφωνίες του για την προτεραιοποίηση όσον αφορά την κατανομή των χρημάτων σε διάφορες δράσεις. Ο κ. Αθανάσουλας στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της εκπαίδευσης, λέγοντας ότι δεν γίνεται πουθενά λόγος για δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στον Πύργο ούτε για τη δημιουργία νέων σχολείων.

Ο Νίκος Θεοδώρου είπε πως ο Δήμος Πύργου θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ευάλωτων πολιτών, κάτι που πράττει με τα μειωμένα τέλη σε συγκεκριμένες κατηγορίες και πως η δημοτική αρχή κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις, κάτι που προσυπέγραψε και ο δήμαρχος Στάθης Καννής.

Πηγή patrisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φαρμάκης: «Νόμιμες και διάφανες όλες οι δαπάνες της ΠΔΕ»

otavoice

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice