OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αναχωρούν τμηματικά τα τρακτέρ από το Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα παρέμειναν όλη τη νύχτα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ζητώντας από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξης, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα. Οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί να αναχωρούν με τα τρακτέρ τους τμηματικά και συντεταγμένα, με βάση το σχέδιο της Αστυνομίας, ενώ όσοι είχαν φτάσει στην Αθήνα με λεωφορεία αναχώρησαν χθες το βράδυ.

Επί ποδός είναι η Τροχαία Αττικής, ενώ σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας. Από τις 10:00 το πρωί οι επιτελείς αξιωματικοί θα ζητήσουν από τους αγρότες να έχουν παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης. Θα ακολουθηθεί η αντίστροφη διαδρομή με χθες.

Οι αγρότες πρόκειται σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Ήταν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο και το αγροτικό κίνημα θα είναι διαφορετικό από την επόμενη μέρα, γιατί έβγαλε την ενότητα και απέδειξε ότι όλη την κοινωνία την έχει στο πλευρό του. Πραγματικά αποδείξαμε ότι είμαστε όλοι μια γροθιά και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα λύσεις στο πλαίσιο αιτημάτων που του έχουμε στείλει και όχι να κάνει πολιτική με ψίχουλα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος του μπλόκου Ε65. Ο κ. Αλειφτήρας ανέφερε θα αναχωρήσουν συντεταγμένα από την πλατεία Συντάγματος στις 11 η ώρα το πρωί και στη συνέχεια αφού γίνει μια αποτίμηση του συλλαλητηρίου θα συντονίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις κινητοποιήσεις τους, επισημαίνοντας ότι τα μπλόκα δεν είναι η μοναδική μορφή κινητοποίησης.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος ήταν τουλάχιστον 6.000 άτομα και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, διαδήλωσαν αγρότες από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Παράλληλα, τονίζουν ότι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, ενώ για το αγροτικό ρεύμα ζητούν η τιμή της κιλοβατώρας να πέσει στα 7 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται ραντεβού με τον πρωθυπουργό, για να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τις καταστροφές στον Θεσσαλικό κάμπο.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν στο Τέξας δύο ηγέτες του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού

otavoice

Αϊτή: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν οι συμμορίες του Πορτ-ο-Πρενς

otavoice

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Νετανιάχου να «οριστικοποιήσει» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι για την τελετή έναρξης

otavoice

ΗΠΑ-Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους

otavoice

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου

otavoice