OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διχασμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει ο Κασσελάκης για εκλογές στις 10 Μαρτίου – Γεροβασίλη: Αν ανακαλέσεις σταματάω εδώ

Σε τροχιά νέας διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μετά την παρέμβαση Τσίπρα, η ηγεσία σήκωσε το γάντι και κάλεσε να τεθεί απέναντι του όποιος τον αμφισβητεί, κάτι που έπραξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Το Συνέδριο, που σήμερα ρίχνει αυλαία στο Στάδιο Ταε Κβο Ντο του Παλαιού Φαλήρου, καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις με τις ψηφοφορίες που θα αφορούν τις νέες εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και το αν, πότε και πώς θα διεξαχθούν.

Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες διερωτήθηκε και πρόσθεσε θα ήταν σα να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή, κομμένος κομματάκια;» είπε.

Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν τόνισε.

Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία, υπογράμμισε. Ξέρουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών αν επίκεινται εκλογές εθνικής κλίμακας, ανέφερε.

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία στις ευρωεκλογές για να πάμε σε ένα νέο ρινγκ, σημείωσε.

«Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους γεύματα και μυστικούς δείπνους, που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;» τόνισε.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα, κάντε ένα κουράγιο και δώστε λύση τώρα, εκλογές στις 10 Μαρτίου τώρα και άμεσες καταστατικές αλλαγές, υπογράμμισε.

«Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών» πρόσθεσε. «Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο, για να έχει ο λαός χρόνος για να έχει ο πρόεδρος χρόνο και ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης».

Παρέμβαση έκαναν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας να μην γίνουν εκλογές και να συνεχίσει το κόμμα ενωμένο για τις ευρωεκλογές.

Όλγα Γεροβασίλη: Στέφανε απέσυρε το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” και εγώ αποσύρω την υποψηφιότητα μου.

 

 Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει» τόνισε ακόμα η κ. Γεροβασίλη.

«Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις» είπε ακόμα.

«Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές» απάντησε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το Συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο, δεν έβαλα εγώ την πρόταση για εκλογές είπε ακόμα η κ. Γεροβασίλη .

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου

otavoice

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης

otavoice

Πανελλήνιες 2024 – Βάσεις: Οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

otavoice

Ροδιά Τυρνάβου: Ήρωας ο ιερέας του χωριού – Έσβησε την φωτιά πριν εξαπλωθεί

otavoice

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι με covid-19 την τελευταία εβδομάδα – 788 εισαγωγές

otavoice