OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγάλη και με παλμό η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα

Μεγάλη και με παλμό είναι η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα, με τον δρόμο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο να είναι κατάμεστος. Μαζικά συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, ενώ δυναμικό «παρών» δίνουν μαθητές, φοιτητές και οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Γιάννη Κατσούκα, πρόεδρο του ΦΣ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και την Αθηνά Ηλιοπούλου, πρόεδρο του ΑΣ Ερυμάνθου. «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δεν ξεχνάς τα Τέμπη», σημείωσε η Λυδία Καστανά, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας, λέγοντας ότι το έγκλημα δεν θα αφήσουν η νεολαία και οι εργαζόμενοι να ξεχαστεί.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε πως η ίδια εγκληματική πολιτική που γεννά τα Τέμπη φτάνει στο σημείο να θέτει σε κίνδυνο συνολικά το λαό, όπως με την αποστολή της φ/γ ΥΔΡΑ, στην Ερυθρά Θάλαασα.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η Ερμιόνη Διονυσάτου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, καλώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και των ΕΒΕ. Το μήνυμα για δημόσια δωρεάν υγεία, πλήρως στελεχωμένη με προσωπικό και εξοπλισμό με βάση τις ανάγκες σήμερα, έστειλε ο Χρήστος Δάβουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Βανέσσα Αλίχου, από το σωματείο των Μαγείρων.

Στην κεντρική ομιλία του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας, αφού χαιρέτησε τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων διαφόρων κλάδων, λαού και νεολαίας στην απεργία, τη μάχη για την επιτυχία της από την πρώτη μέρα εξαγγελίας της ως και τις απεργιακές περιφρουρήσεις, επεσήμανε ότι «είναι μια πανεργατική απεργία που αποφασίστηκε από δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες από όλη την χώρα και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που θέλει να επιβάλει σιωπητήριο για όλη αυτή την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και ο λαός μας από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, που θέλουν να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη ακριβώς ένα χρόνο πριν, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

Μια πολιτικής που δεν λογαριάζει τις ζωές μας για τα κέρδη τους, ενός συστήματος που σαπίζει μέρα με τη μέρα και θέλει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη γωνία, να μην αγωνίζονται, να μην διεκδικούν, να μην ελπίζουν».

Πηγή 902.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφευρέσεις Ελλήνων από την αρχαιότητα- Το «drone» του Αρχύτα

otavoice

Ν. Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

otavoice

FBI: Δεν είμαστε σίγουροι αν τον Τράμπ, χτύπησε σφαίρα ή θραύσμα

otavoice

Συνάντηση Άσαντ – Πούτιν στη Μόσχα

otavoice

Διεθνής πρωτοβουλία του προέδρου Λούλα για την εξάλειψη της πείνας και της ακραίας φτώχειας

otavoice

Συνετρίβη ελικόπτερο Mi-28 στη Ρωσία – Νεκρά τα μέλη του πληρώματος

otavoice