OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ελεύθεροι οι 49 που είχαν συλληφθεί στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθησαν πριν από λίγο οι 49 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο ΑΠΘ, το περασμένο Σάββατο. Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη, ενώ παρέμεναν κρατούμενοι μέχρι και σήμερα.

Λίγο μετά τις 12:00 οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου η δίκη πήρε αναβολή για τις 29 Μαρτίου στις 12:00. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την αναβολή της υπόθεσης οι 49 βγήκαν από την μπροστινή είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Εκεί, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί από πρωί τους υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα, όπως αναφέρει το thestival.gr.

«Δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Πρώτον για το γεγονός ότι δεν προσήλθαν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε συλλήψεις, που είναι καθοριστικό για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ορθά και να αποδειχθεί αν και κατά ποσό για τις κατηγορίες τις οποίες εισάγονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τα 49 άτομα είναι ορθές. Και δεύτερον για το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική αγωγή, που είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την εφαρμογή του άρθρου 168 περί διαταράξεως», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του ο συνήγορος των 49 συλληφθέντων, Στάθης Τσομίδης.

 «Μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους ήθελαν να δικαστούν σίγουρα. Αυτό δείχνει ένα φρόνημα της νεολαίας το οποίο πρέπει να γίνει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Τσομίδης και τόνισε: «Δεν υπήρξε καμία μα καμία παράνομη πράξη. Είναι όλα κατασκευασμένα. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η σημερινή ταλαιπωρία νέων ανθρώπων. Πάντως, δεν εξυπηρετεί την απονομή της δικαιοσύνης».

Νωρίτερα επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψαν – πλην των γονέων των συλληφθέντων – άλλα άτομα να εισέλθουν στο κτίριο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους.

«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επιλέξει σε μια περίοδο με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εργατών, αγροτών, φοιτητών, πότε την συκοφάντηση, πότε τη δημιουργία κλίματος καταστολής. Τον στόχο της δεν θα τον καταφέρει ούτε τώρα», επισημαίνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (ΚΟΚΜ).

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice