OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σύμβαση 717: Ελεύθερα δυο ακόμη στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ με εγγυήσεις -μαμούθ 1,7 εκατ. ευρώ

Εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,7 εκ. ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο ακόμη κατηγορουμένους από την ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά την απολογίες τους, ενώπιον της Ελληνίδας Ευρωπαίας Ανακρίτριας.

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και της ευρωπαίας εισαγγελέως οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800 και 900 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι τώρα έχουν απολογηθεί πέντε κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίες που συνολικά αγγίζουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να περάσουν να απολογηθούν τουλάχιστον 18 πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το ερώτημα όμως που έχει τεθεί ακόμη και από το βήμα της Βουλής, είναι πως υπάλληλοι μπόρεσαν να καταθέσουν αυτά τα υπέρογκα ποσά που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν οι αμοιβές τους. Ποιος τελικά πληρώνει και γιατί; 

Σχετικά Άρθρα

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice