OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δυσχερής η οικονομική κατάσταση στο δήμο Βισαλτίας- Αλόγιστες δαπάνες και χρέη

Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο δήμος Βισαλτίας, με συσσωρευμένα χρέη, με την νέα δημοτική αρχή να καλείται να λύσει την εξίσωση και να βάλει τάξη στα οικονομικά του δήμου.

Έπεσε στην αντίληψή μας ένα χρηματικό ένταλμα αποζημίωσης 11.000 ευρώ για εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Βισαλτίας και επειδή δεν πραγματοποιησε η νέα δημοτική αρχή της κ.Πλιάκου εορταστικές εκδηλώσεις απευθυνθήκαμε στο καθ΄ύλην αρμόδιο γραφείο.

Διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για δαπάνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που αφορά τον καλλιτέχνη Σφίνο αλλά ότι υπάρχει και ακόμη μια οφειλή για την Δέσποινα Βανδή που αφορά 4.712 ευρώ για έξοδα διαμονής και 24.800 ευρώ για υπηρεσίες. Αυτά έγιναν στα πλαίσια εκδηλώσεων “Γερακίνεια” του δήμου Βισαλτίας και τίθεται τελικά το ερώτημα αν ένας μικρός δήμος μπορεί να διαθέτει μεγάλα ποσά για επώνυμους καλλιτέχνες, την ίδια ώρα που αδυνατεί να υλοποιήσει βασικές υποχρεώσεις του. Γιατί από το ρεπορτάζ προκύπτει, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση κόστισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με πολλά ερωτηματικά για το κοστολόγιο, όπως η χρέωση για την διαμονή σε γνωστό ξενοδοχείο των Σερρών.

Δυστυχώς όμως οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ αφού υπάρχει ένα χρέος 3.000.000 ευρώ προς την ΔΕΗ ένα χρέος της ΔΕΥΑΒ  500-600.000 ευρώ, ενώ ο δήμος δεν έχει καταβάλει οφειλόμενες υπηρεσίες σε τοπικούς επιχειρηματίες ύψους 500.000 ευρώ.

 

Απευθυνθήκαμε στην δήμαρχο Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου, που μας επιβεβαίωσε τα όσα έχει αναδείξει η έρευνα μας και  η οποία μας είπε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες, αλλά και να μπει ένα φρένο στο καθεστώς αλόγιστων δαπανών και να δοθεί προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Περδικίδης

Σχετικά Άρθρα

ΔΣ ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων

otavoice

Δ. Εορδαίας: Συστάσεις σε κτηνοτρόφους για την προφύλαξη από την πανώλη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πυρήνας της υγιούς επιχειρηματικότητας»

otavoice

Ψηφιακός Ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

otavoice

Ξεκίνησε το πολιτιστικό καλοκαίρι που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

otavoice