OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έτσι θα επιλέξετε εύκολα το καλύτερο και πιο γευστικό καρπούζι!

Το καρπούζι είναι κάτι σαν… λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται. Το μυστικό το ξέρουν λίγοι και εμείς είμαστε εδώ για να το μοιραστούμε μαζί σας.

Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο -όσο γίνεται- και να μην έχει ουλές. Προσέξτε να είναι σφιχτό από όπου κι αν το πιάσετε.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος του. Τα πιο νόστιμα και ώριμα καρπούζια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Ρίξτε μια ματιά στην ανάποδη μεριά του (όχι εκεί που είναι το κοτσάνι του) και προσέξτε αν το χρώμα της είναι προς το κίτρινο. Τα ώριμα καρπούζια έχουν αυτό το χρώμα. Διαφορετικά, αν το χρώμα είναι λευκό ή πρασινίζει, τότε καλό είναι να μην το πάρετε. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγουρο.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξετε μας το είπε ο μανάβης μας. Τραβήξτε το κοτσάνι. Αν βγαίνει κατευθείαν και δεν χρειάζεται στρίψιμο τότε πάει να πει ότι το καρπούζι κόπηκε από το μποστάνι όταν ήταν ώριμο, και άρα θα είναι μέλι.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice