OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εγκαινιάστηκε χθες η Πελοπόννησος EXPO στην Τρίπολη

Τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και  με εντυπωσιακές  παρουσίες κυρίως από  Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία αλλά και την στήριξη όλων των φορέων επιχειρήθηκε να γίνει η δυναμική επανεκκίνηση  μετά από τα χρόνια της πανδημίας.

Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε εξ αρχής πως  παρουσία της Αργολίδας ήταν διακριτική και της Κορινθίας εξαιρετικά φτωχή, με τρεις συμμετοχές.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα χθεσινά εγκαίνια η  Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Μεσσηνίας κ.Αντώνη Σαμαρά.

“Είναι τιμή και χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμάς η διοργάνωση αυτής της έκθεσης. Είναι ευθύνη γιατι, πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Θέλουμε, να μεγαλώσουμε το αποτύπωμα αυτής της έκθεσης στην οικονομία της Πελοποννήσου”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο οικοδεσπότης της έκθεσης, ο

πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.Γιάννης Τρουπής, ενώ πρόσθεσε: “Πρέπει, να οδηγηθούμε σε νέα δεδομένα! Το αύριο αυτής της έκθεσης είναι εδώ και το εγγυάται η πληθώρα των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. Έχουμε πετύχει ένα πρωτόγνωρο επίπεδο συνεργασίας. Αν δεν συνεργαστούμε, δεν έχουμε προοπτική”.

Ο  κ.Τρουπής επανέφερε το αίτημα για δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στην Αρκαδία, αλλά και την ανάγκη να “τρέξει” άμεσα το επιχειρηματικό πάρκο στην Μεγαλόπολη. Αμέσως μετά οι πρόεδροι των λοιπών επιμελητηρίων έστειλαν το δικό τους μήνυμα και τις ευχές τους για την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στον χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων πως το υπουργείο Ανάπτυξης ενισχύει τη δημιουργία ενός ακόμα πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος..

Αναφερόμενη στην  ένταξη 20 ΒΙΟΠΑ (βιομηχανικών πάρκων) στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ταμείου ανάκαμψης, τόνισε πως τρία εξ αυτών είναι στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, την Κόρινθο και τον Μελιγαλά.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κα.Δημήτρης Πτωχός δήλωσε: “Μπορούμε, να κάνουμε πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ξέρουμε τον τόπο και τις δυνατότητες, που υπάρχουν”, ενώ πρόσθεσε: “Πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία, που μπορούν, να δημιουργήσουν όλες οι συνέργειες”.

“Η ανάπτυξη πρέπει, να είναι βιώσιμη, με όρους οικονομικούς. Η ανάπτυξη πρέπει, να είναι πράσινη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και σίγουρα η ανάπτυξη πρέπει, να είναι δίκαιη. Πρέπει, να τους αγγίξει όλους. Χρειαζόμαστε ένα άλμα και όχι ένα απλό βήμα”, τόνισε ο κ. Πτωχός.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Στρατάκος δήλωσε: “Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες θα αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές της ευρύτερης περιοχής αλλά και η δυνατότητα της Πελοποννήσου, να πρωταγωνιστήσει”.

“Γίνεται πράξη  η δημιουργία των αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, όσο και η σύσταση μητρώου αγροτών.”υπενθύμισε ο γγ του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ δήμαρχος Καλαμάτας κ.Βασιλόπουλος είπε: “Τα όσα ακούσαμε, μας κάνουν να αισιοδοξούμε, πως τα πράγματα για την Πελοπόννησο θα πάνε καλύτερα!”, ενώ συμπλήρωσε: “Η όποια ανάπτυξη επιδιώκουμε ως Δήμοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνει αμέτοχη την επιχειρηματική κοινότητα”.

Ο Αντιπρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδας κ.Χατζηθεοδοσίου τόνισε: “Σε κάθε σκέψη μας και κάθε προσπάθεια είναι η στήριξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας”.

Ο πρόεδρος ΣΕΒΕ κ.Συμεών Διαμαντίδης δήλωσε: “Για τους Έλληνες είναι πολύ δύσκολο, να συνεργαστούν, αλλά όταν το κάνουν, γίνονται θαύματα και αυτό αποδεικνύουν και σήμερα οι προεδροι των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου”, ενώ μίλησε και για την απόφαση να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (δημιουργια παραρτήματος του ΣΕΒΕ στην Αρκαδία). 

 

(foto απο drt915)

 

Με τους δημάρχους Ερμιονίδας και Επιδαύρου κυρίους Γεωργόπουλο και Χρόνη

 

Στην έκθεση το JennysWorld.gr, το Κlife.gr και ο Just Radio964 βρίσκονται με δικό τους περίπτερο ως χορηγοί επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice