OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η κούπα του Πούτιν στους G20 που τράβηξε την προσοχή και τι απαντάει το Κρεμλίνο

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και οι οποίες έδειχναν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της δεξίωσης στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Οζάκα, να χρησιμοποιεί τη δική του κούπα και να απαντά στις προπόσεις τσουγκρίζοντάς την, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ηγέτες, προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και σχολίων στον διεθνή και εγχώριο τύπο.

Η ιδιαίτερη αυτή προσοχή που δόθηκε στην κούπα του Ρώσου προέδρου, προκάλεσε σήμερα τον σχολιασμό εκ μέρους του Κρεμλίνου. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδέχθηκε ότι εξεπλάγην με την προσοχή που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στην κούπα αυτή, επειδή αυτό το συνηθισμένο αντικείμενο για τον πρόεδρο Πούτιν το έχουν δείξει επανειλημμένα οι

τηλεοράσεις.

Αλλά και ο ίδιος ο Πούτιν είχε επανειλημμένα πει ότι προτιμάει να πίνει τσάι και πως μια τέτοια κούπα με καπάκι διατηρεί πιο πολύ ώρα το τσάι ζεστό.

«Είναι μια παλιά ιστορία», είπε ο Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους ότι πριν μερικά χρόνια είχαν αναφερθεί και πάλι λεπτομερώς γι αυτή την κούπα, λέγοντας «είναι περίεργο που μόνο τώρα το πρόσεξαν». Μάλιστα , απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε ότι αν «γκουγκλάρετε, θα βρείτε , ότι και κατά το παρελθόν υπήρξαν ειδήσεις για την κούπα αυτή».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

otavoice

Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου την Τρίτη, στις ΗΠΑ

otavoice

Ρωσία: Μαχητικά MIG απέτρεψαν αμερικανικά βομβαρδιστικά να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα

otavoice

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice