OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

Από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, ο Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου, ανασύρει “ξεχασμένες” προγραμματικές συμβάσεις και «πιέζει» στα αρμόδια Υπουργεία για την εκτέλεση τους.

Με μεθοδικά βήματα, με έντονη διεκδίκηση, αλλά και με αλλεπάλληλες επισκέψεις του στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, θέτει συνεχώς τα ζητήματα εσωτερικής οδοποιίας που αφορούν το νησί.

Έτσι μετά από αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας θητείας του, πέτυχε την εξασφάλιση μίας νέας χρηματοδότησης ύψους 485.000 ευρώ για έργα ενδοδημοτικής οδοποιίας του Δήμου Τήνου.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε την πιο πάνω χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου στο νησί. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων του δήμου Τήνου, θα συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας καθώς και στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των οικισμών. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας.

Η πρώτη προγραμματική σύμβαση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης αφορά στην συντήρηση και αναβάθμιση του χωμάτινου δρόμου από την περιοχή Άγιος Δημήτριος μέχρι τον Όρμο Λιβάδα, μήκους περίπου 11 χιλιομέτρων, με τεχνικές εργασίες διάστρωσης υλικού.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση, αφορά στο έργο «Βελτίωση Βατότητας Οδικού Δικτύου Τήνου» Με τη σύμβαση αυτή θα υλοποιηθεί διαμόρφωση τμήματος οδού που συνδέει τις περιοχές «Βουρνή» και «Άγιος Ρωμανός» μήκους περίπου 600 μέτρων, ώστε να επέλθει διευκόλυνση των μετακινήσεων στο παραπάνω τμήμα του οδικού δικτύου της νήσου Τήνου.

Την ευθύνη θα αναλάβει το προσωπικό της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα επιβλέψει και την υλοποίηση του έργου.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς υπογραμμίζει:

“Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών κ. Χ. Σταϊκούρα, που από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί του, άνοιξε τις πόρτες, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη»

Ευχαριστούμε τον Υπουργό και σύμφωνα με την δέσμευσή του, περιμένουμε σύντομα από τον ίδιο και άλλα καλά νέα για το νησί μας.
Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, εργαζόμαστε με σχέδιο, συντονισμένα και αποτελεσματικά όπως άλλωστε αποδεικνύεται και όσα λέμε τα κάνουμε πράξη!

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice