OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα (εικόνες)

Μεγαλειώδης είναι η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη. Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τίμησαν με την πολύ μαζική τους απεργιακή συγκέντρωση χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.

Οι συγκεντρωμένοι  απαίτησαν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ενώ απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος και η σφαγή αμάχων.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα έξω από το κοινοβούλιο.
Το πρωί αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσε στεφάνι στο χώρο των εκτελεστέων στην Καισαριανή.
Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν από τα Εργατικά κέντρα σε διάφορες πόλεις της χώρας. Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει τους εργαζόμενους απέναντι σε μια συνεχόμενη κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, η επισφάλεια και ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αποτελούν προβλήματα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η ΓΣΕΕ αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, με στόχο ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

ΕΕ: Συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες – Δυσαρέσκεια για τις επισκέψεις του Όρμπαν

otavoice

ΑΑΔΕ: Εντείνονται οι έλεγχοι – Πού θα επικεντρωθούν τις επόμενες ημέρες, 885 υποθέσεις στο στόχαστρο

otavoice

Τελευταία ημέρα καύσωνα σήμερα, καταιγίδες και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη

otavoice

Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση ρεύματος – Θα επιδοτούνται μόνο οι 500 πρώτες κιλοβατώρες

otavoice

Πολλοί Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της Κάμαλα Χάρις – Ποιά στάση κρατούν Ομπάμα και Πελόσι

otavoice

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών

otavoice