OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο σημείο όπου συνεχίζει να καίει με ένταση η φωτιά  στα Θαρούνια του δήμου Κύμης Αλιβερίου, που ξεκίνησε από το Μακρυχώρι, βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κώστας Μπακογιάννης  συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και νέο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Οι δυο τους βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις τοπικές πυροσβεστικές Αρχές ενώ επιχειρούν από την Περιφέρεια  οι υδροφόρες και 3 ερπυστριοφόρα. Ο κ. Μπακογιάννης  βρίσκεται  σε συνεχή επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για τον καλύτερο τρόπο συντονισμού και ενεργοποίησης των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του Μακρυχωρίου, από τον δήμο Κύμης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά προτού νυχτώσει, για το λόγο αυτό το απόγευμα αποφασίστηκε η σημαντική ενίσχυσή τους.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες και από αέρος πέντε αεροσκάφη CANADAIR και τέσσερα ελικόπτερα.

Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 12 πυροσβέστες και έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.). Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε υδροφόρες ΟΤΑ, η ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και η Δασική Υπηρεσία.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο.

«Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Σχετικά Άρθρα

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία

otavoice

Άμεση η επέμβαση των εθελοντών της ΕΣΔΩ σε πυρκαγιά στην Σκάλα Ωρωπού

otavoice

Δ. Γορτυνίας: Η νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η αλήθεια για τον καθαρισμό των σχολείων

otavoice

Μεν. Μποκέας: Να αποδοθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου αυτό που του αναλογεί

otavoice

Η απάντηση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας στην Λαϊκή Συσπείρωση

otavoice