OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ραφήνας: Εκδήλωση Ανταλλαγής Γνώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RiskPACC

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου διοργάνωσε εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RiskPACC, στην οποία παρευρέθηκαν οι εταίροι του έργου για το 3ο Εργαστήριο Ανταλλαγής Γνώσεων.

Το RiskPACC είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών και των αρχών για την αντιμετώπιση των κινδύνων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων. Μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εργαλείων και πλατφορμών, το πρόγραμμα επιδιώκει να ενισχύσει την προετοιμασία και την απόκριση σε καταστάσεις κρίσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό από τη Δήμαρχο Ραφήνας, κ. Δήμητρα Τσεβά, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση των μελετών περίπτωσης της Ραφήνας και του Εϊλάτ, καθώς και των τεχνολογικών εργαλείων και της διαδικτυακής πλατφόρμας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του RiskPACC. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν για τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτομίες στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων.

Εκτός από τους εταίρους του έργου RiskPACC, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι από δύο τοπικές αρχές του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Ασφάλεια στις Πόλεις (Efus): ο Δήμος Setubal από την Πορτογαλία και ο Δήμος Καλαμαριάς από την Ελλάδα. Η συμμετοχή των δύο αυτών πόλεων ενίσχυσε περαιτέρω το πνεύμα της διακρατικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα του έργου RiskPACC, καθώς και να συζητήσουν για τις μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ασφάλειας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων”.

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice