OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ: Διήμερο συνέδριο στην Ηλεία

Με την σύσταση της εταιρείας μη κερδοσκοπικού σκοπού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» και την ανάδειξη του Δ.Σ. που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, ορίστηκαν, παράλληλα, και οι πρώτες συντεταγμένες της ατζέντας της.

Έτσι, πέραν των διεθνών επιχειρησιακών ανοιγμάτων που στοχεύουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων (όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις) η «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» προχωρά και σε άλλες πρωτοβουλίες με σκοπό να καταστεί πνευματικός -αναπτυξιακός άξονας για το Νομό Ηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται και θα λάβει χώρα τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Ηλεία, διήμερο συνέδριο με θέμα “Ελλάδα- Μεγάλη Ελλάδα – Ιταλία Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία” .

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί παρουσία διεθνών ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων , Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καταξιωμένων νομικών επιστημόνων, στελεχών εκπαίδευσης, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών από Ελλάδα και Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί η ευκαιρία στην κοινωνία της Ηλείας, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο πνευματικό γεγονός που θα συνεπικουρείται τα απογεύματα με πλήθος εκδηλώσεων πρόταξης της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηλειακής γης, ως πνευματική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη, αλλά, κυρίως, ως μέσον διατήρησης της τοπικής και εθνικής μας ταυτότητας σε πλήρη συσχετισμό και συμπόρευση με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Να σημειωθεί ότι την πνευματική επιστασία και οργάνωση του συνεδρίου και των δρωμένων φέρει το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών σε πλήρη σύμπλευση και αγαστή συνεργασία με την οικεία Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, τους Τοπικούς Άρχοντες , Συλλογικότητες όπως το Λύκειο Ελληνίδων , τον Σύλλογο Εστίασης Διόνυσος Πύργου και τον Σεφ Θανάση Σταθόπουλο και με άλλα πρόσωπα ή φορείς που θα συνεισφέρουν για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Τις προηγούμενες μέρες για το συγκεκριμένο συνέδριο (και για άλλες δράσεις που προγραμματίζονται) ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης.

Αμφότεροι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση και γενικότερα τις δράσεις της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ» δεδομένου ότι ανάλογες εκδηλώσεις συνεισφέρουν στην δημιουργία προϋποθέσεων αναπτυξιακής πορείας και πνευματικής ανάταξης του Νομού Ηλείας

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice

Γ.Χατζημάρκος: Αύξηση προϋπολογισμού για ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

otavoice