OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το παρασκήνιο για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο- Οι επικρατέστεροι

Με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να έχει κλειδώσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορκίζεται  σήμερα Πρωθυπουργός έχουν πάρει φωτιά τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να συγκροτήσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιας και υπάρχει το θέμα της ΔΕΗ , ο έτερος αντιπρόεδρος  Άδωνης Γεωργιάδης αναλαμβάνει τον σημαντικό τομέα του υπουργείου Ανάπτυξης. Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. 

Στον οικονομικό τομέα  ο Χρήστος Σταικούρας τοποθετείτε επικεφαλής  στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Χάρη Θεοχάρη σε ρόλο υφυπουργού. Ο Γιάννης Βρούτσης προορίζεται για το υπουργείο Εργασίας. Ένα νέο πρόσωπο με σημαντικό βιογραφικό ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής , ενώ θεωρείτε πιθανή η τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου να έχει πιθανότητες να βρεθεί στην Κατεχάκη.

Στον κρίσιμο τομέα του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται να επιλέγεται ο Νίκος Δένδιας, ενώ στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας υποψήφιος είναι ο  Βασίλης Κικίλιας,όμως δεν αποκλείεται να αναλάβει στο Πεντάγωνο  ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ή ο Κώστας Τσιάρας  που είναι υποψήφιοι και για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για το Πεντάγωνο ακούγετε και το όνομα του τέως Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή σε ρόλο υπουργού ή υφυπουργού.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος με υφυπουργό  τον Θεόδωρο Λιβάνιο  για θέματα ΟΤΑ και εκλογικού νόμου , ενώ  στο Αγροτικής Ανάπτυξης οδεύει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το κομβικό υπουργείο Υγείας που αποτέλεσε προεκλογικά σημείο τριβής  αρχικά ακούστηκε για τον  Κώστα Τσιάρα, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση του Μάκη Βορίδη ή ακόμη και του Βασίλη Κικίλια αν δεν επιλεγεί στο Εθνικής  Άμυνας .Στο τουρισμού επιστρέφει η Όλγα Κεφαλογιάννη , ενώ στο Παιδείας τοποθετείτε  η Νίκη Κεραμέως.

Σημαντική η θέση του προέδρου της Βουλής όπου φαίνεται να υπερισχύει το πρόσωπο του Κώστα Τασούλα , χωρίς να αποκλείεται η επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη.

Στον κομβικό ρόλο του εκπροσώπου της κυβέρνησης φαίνεται να επικρατεί ο Δντής του Προέδρου Στέλιος Πέτσας.

Διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου αναμένεται να αναλάβει ο εξ απορρήτων και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζούλας θα ανακοινωθεί στη θέση του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και στη συνέχεια αναμένεται να μετακινηθεί στην ΕΡΤ.

Γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τοποθετείται ο Άκης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.

 

Σχετικά Άρθρα

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice