OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε εξέλιξη η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Το κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου εκτελούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων ΠΔΕ Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί, για τις παρεμβάσεις στο τριώροφο κτίριο του Επιμελητηρίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.

Την ενημέρωση στον κ. Γιαννόπουλο, στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και στα μέλη του Δ.Σ, έκαναν ο Διευθυντής των Τ.Υ Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος και τα στελέχη της υπηρεσίας που έχουν την αρμοδιότητα επίβλεψης του έργου, καθώς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

«Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα έχουμε ένα σύγχρονο κτίριο με μειωμένη κατανάλωση και λειτουργικό κόστος, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα – με το φωτοβολταϊκό σύστημα που θα εγκατασταθεί στην ταράτσα του κτιρίου – να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη μεγάλου μέρους των δικών του αναγκών. Παράλληλα, με τις παρεμβάσεις της Β΄ φάσης, το κτίριο θα γίνει πιο λειτουργικό, και για τον φορέα και για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επαγγελματιών, του ιδιαίτερα δραστήριου και αποτελεσματικού Επιμελητηρίου της Αχαΐας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ

Ειδικότερα, στην Α΄ φάση που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, μεταξύ άλλων προβλέπονται:

-αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ενεργειακά,

-τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης στην όψη επί της οδού Μιχαλακοπούλου σε όλα τα επίπεδα και στην οπίσθια όψη στα επίπεδα του υπογείου και του ισογείου,

-θερμομόνωση στις στέγες των προσθηκών Α’ και Β’ ορόφου και στην οροφή του δώματος,
-εγκατάσταση νέων αντλιών θερμότητας αέρος-νερού για την κάλυψη των αναγκών ψύξης /θέρμανσης,

-εγκατάσταση νέας κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας στον συνεδριακό χώρο του ισογείου για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού/αερισμού,

-τοποθέτηση νέων φωτιστικών οροφής τεχνολογίας LED με αποξήλωση των υφιστάμενων κ.α.

Προβλέπεται επίσης, η εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου με δυνατότητα ελέγχου και καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων, αλλά και εγκατάσταση διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κατάλληλη κατασκευή τύπου πέργκολας επί του δώματος (σ.σ ταράτσα) του κτιρίου.

Σε ό,τι αφορά τη Β΄ φάση, η δημοπράτηση αναμένεται εντός του επόμενου μήνα και στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας (στο πλαίσιο του Patras IQ).

Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού χώρου 141 θέσεων με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, χώρο μεταφραστών, βεστιάριο κτλ, η ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου στο υπόγειο, η αναδιάταξη των γραφειακών χώρων στους ορόφους, η δημιουργία σύγχρονου ευρύχωρου ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές (ράμπες – αναβατόρια κλπ) για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε όλους του χώρους του κτιρίου.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice