OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ν. Χριστοδουλίδης συνάντησε Γκουτέρες και Αμπντάλα Β’ για Γάζα και Κυπριακό

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετέχει σήμερα διεθνή διάσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα στην Ιορδανία με θέμα «Κάλεσμα για δράση: Επείγουσα Ανθρωπιστική Απάντηση για τη Γάζα».

Η διάσκεψη διοργανώνεται από κοινού από τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλλα Β’, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες και σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ηγέτες χωρών της περιοχής, ηγέτες χωρών δωρητών και επικεφαλής και εκπρόσωποι διεθνών, περιφερειακών και ανθρωπιστικών Οργανισμών.

«Στόχος της Διάσκεψης είναι να εντοπίσει τρόπους ενίσχυσης της ανταπόκρισης της διεθνούς κοινότητας στην ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στη Γάζα, να σκιαγραφήσει αποτελεσματικά τυποποιημένα μέτρα και διαδικασίες για την παροχή όλης της απαραίτητης βοήθειας, να εντοπίσει τις επιχειρησιακές και υλικοτεχνικές ανάγκες και να γίνει συζήτηση για τον απαιτούμενο συντονισμό αναφορικά με την ανάκαμψη της περιοχής της Γάζας», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Προσθέτει δε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προσκληθεί στην Διάσκεψη τόσο ως χώρα της περιοχής και ως χώρα δωρητής, όσο και ως το κράτος που συνέταξε, ανέπτυξε και εφάρμοσε την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» για τον θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε στην Ιορδανία και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Γκουτέρες μετέφερε στον κ. Χριστοδουλίδη τη δέσμευσή του προς την κατεύθυνση των προσπαθειών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με την απεσταλμένη του στην Κύπρο Μαρία Άντζελα Ολγκίν. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ήδη βρίσκεται σε επαφή με την κυρία Ολγκίν για τη διευθέτηση νέας συνάντησης ενώ τόνισε ότι εκτενώς συζητήθηκε ο ανθρωπιστικός διάδρομος «Αμάλθεια» για βοήθεια προς τη Γάζα.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Κύπρος: Κωστής Κωνσταντίνου

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice