OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του και σε συμμόρφωση με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων.

Οι καφέ κάδοι τοποθετήθηκαν αρχικά σε καίρια σημεία της πόλης, στο πλαίσιο «πιλοτικού προγράμματος» για τη συλλογή βιοαποβλήτων, ενώ στρατηγική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η ένταξη του καφέ κάδου στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ενημερωτική δράση σχετικά με τον καφέ κάδο ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, η δράση αφορούσε τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης και απευθυνόταν σε στοχευμένες τοπικές επιχειρήσεις, όπως υπεραγορές, οπωροπωλεία και καταστήματα εστίασης, με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) μέσω των καφέ κάδων ανακύκλωσης αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, η οποία αναμένεται να αλλάξει την περιβαλλοντική ταυτότητα του Δήμου Αιγάλεω.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210-3427066, 210-3475734 και στο email: kathariotita.egaleo@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συναντήσεις Φ. Ζαΐμη με τους Πρέσβεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας

otavoice

Π.Δ.Μ: Συνάντηση Αμανατίδη-Τριαντόπουλου για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice