OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Διπλή Συνεδρίαση Πεπραγμένων – Λογοδοσίας Δ.Σ. Πειραιά στς 8/7 – Τα θέματα

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8-7-2024 και ώρα 16:30, δια ζώσης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), σύμφωνα με τα άρθρα 67 (όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23) και 77 του Ν. 3852/10 καθώς και το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  • Έκθεση πεπραγμένων του Δήμου Πειραιά έτους 2023.
    Εισηγητής: Παναγιώτης Αβραμίδης
  • Έκθεση πεπραγμένων του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά έτους 2023.
    Εισηγητής: Γεώργιος Δαβάκης

Στη συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα, στις 18:00  θα πραγματοποιηθεί η «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής», δια ζώσης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα άρθρα 6 & 7 του Ν. 5056/23, για συζήτηση στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου Χαλκίδος και Βαλαωρίτου.
Δημοτική παράταξη: Α.Π.Γ.Ο.Κ.Ο

2. Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη της κατασκευής του 30ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, όσον αφορά τις ιδιοκτησιακές διαδικασίες και την εκπόνηση μελετών.
Δημοτική παράταξη: Α.Π.Γ.Ο.Κ.Ο

3. Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με το αίτημα πειραιώτη πολίτη καλαθοσφαιριστή ΑμεΑ, προκειμένου να αποκτήσει ανεμπόδιστη πρόσβαση προς την κατοικία του επί της οδού Καραϊσκου, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
Δημοτική παράταξη: Α.Π.Γ.Ο.Κ.Ο

4. Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή α) ποιος είναι ο επικείμενος προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών επισκευών, συντήρησης, ελέγχου στατικότητας και εξοπλισμού των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά και β) από τις υπάρχουσες εργασίες που εκτελούνται ήδη στα σχολικά κτίρια βάσει του Τεχνικού Προγράμματος, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα περάτωσης των εργασιών;
Δημοτική παράταξη: Λ.Σ.

5. Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για ποιό λόγο έχει καθυστερήσει σχεδόν κατά ένα χρόνο η περάτωση του έργου του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Ερμουπόλεως (σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής το έργο αναμενόταν να παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2023) και ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του εν λόγω κτιρίου που θα στεγάσει το Σταθμό;
Δημοτική παράταξη: Λ.Σ.

6. Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για το πόσες είναι συνολικά οι θέσεις που έχει προκηρύξει ο Δήμος για τα Summer Camp, πόσες αιτήσεις συνολικά έγιναν, πόσες θα ικανοποιηθούν και ποιος ο μελλοντικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.
Δημοτική παράταξη: Λ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice

Γ.Χατζημάρκος: Αύξηση προϋπολογισμού για ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

otavoice