OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νεκρή Γαλλίδα αθλήτρια που έπεσε από ιστιοφόρο σε αγώνες στην Κάσο

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από την θάλασσα γαλλίδα υπήκοος που έπεσε από ιστιοπλοϊκό σκάφος κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600, βορειοδυτικά της Κάσου. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Ζωντανός ανασύρθηκε άλλος ένας αθλητής που έπεσε επίσης στην θάλασσα.

Από γιατρό του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Η σορός της θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του θύματος είναι Anna Konontchouk και ήταν μέλος του πληρώματος του σκάφους Pogo 44 Heaven.

 Ανακοίνωση του Aegean 600

Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του Μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου. Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν.

Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν.

Aegean 600, 2024

«Φτάσαμε να έχουμε 45-60 κόμβους αέρα»
Τα κύματα ήταν άνω των 2 μέτρων.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που είναι μέλος πληρώματος σκάφους που συμμετέχει στον αγώνα «όπως έλεγαν οι προβλέψεις μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, σε εκείνο το σημείο στο Καρπάθειο ξέραμε ότι θα περιμένουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η προετοιμασία έπρεπε να είναι ανάλογη. Οι συνθήκες ήταν χειρότερες από ό,τι περιμέναμε. Φτάσαμε να έχουμε 45-60 κόμβους αέρα, κάποια στιγμή ακούσαμε στο VHF το περιστατικό ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα. Ήμασταν στα 7 μίλια εμείς τότε. Έγιναν όλα τα προβλεπόμενα και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις».

«Είναι οι συνθήκες ενός αγώνα. Αρχίσαμε να ακούμε τους ανθρώπους από το ελικόπτερο στις προσπάθειες διάσωσης» σημείωσε.

«Οι συνθήκες ήταν ακραίες. Το κάθε σκάφος μπορεί να αποφασίσει αν θα σταματήσει ή θα κάνει κάτι άλλο» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice