OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κώ: Χρήσιμα συμπεράσματα για τον καλύτερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας

Σε χρήσιμα συμπεράσματα, που θα αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του νησιού από φυσικές καταστροφές, κατέληξε η χθεσινοβραδυνή κλειστή συνάντηση εργασίας εκπροσώπων Αρχών και Φορέων, που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης πυρκαγιάς, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία ώστε να καταγραφεί η εμπειρία των εμπλεκομένων υπηρεσιών και Φορέων.

Κοινή συνισταμένη, η ανάγκη συμπερίληψης όλων των διαθέσιμων τοπικών δυνάμεων σε ενιαίο σχέδιο δράσης, με συμφωνημένους ρόλους και οδηγίες.

Επισημάνθηκαν κενά και αδυναμίες που πρέπει να καλυφθούν, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει την ευθύνη, σε συνεργασία με το Δήμο Κω, συναρμόδιες Αρχές και Φορείς, τοπικές επιχειρήσεις που συνδράμουν και συμπατριώτες μας εθελοντές.

Στη χθεσινή συνάντηση επισημάνθηκε ιδιαιτέρως η ανάγκη μόνιμης παραμονής πτητικού μέσου πυρόσβεσης στην Κω. όπως και μονάδας δασοκομάντος.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης στην πρόσφατη πυρκαγιά και στην άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της, με μεγαλύτερη την μετακίνηση περίπου 12.000 ανθρώπων σε ελάχιστο χρόνο, τονίστηκε ότι τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται στην ενότητα όλων των δυνάμεων, κάτι που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice