OTA VOICE
Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γρ. Ζαφειρόπουλος: Τα κυκλώματα δρούσαν δεκαετίες – Ο Ν. Χαρδαλιάς αντέδρασε άμεσα

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοήκησης Αττικής, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη στην εκπομπή “ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ” στο ATTICA TV και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα των ημερών με την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο πρωταγωνιστούσαν δημόσιοι υπάλληλοι.

Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου, ανέφερε ότο το νομικό σκέλος της υπόθεσης έχει πάρει τον δρόμο του και θα έχει την εξέλιξη του και ο καθένας θα εισπράξει αυτό που του αναλογεί.

Πολιτικά απορώ με την δήλωση του Γιώργου Ιωακειμίδη, αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έχει αποδείξει ότι έχει την πρόθεση να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο ακόμη και αν χρειαστεί να το κόψει το κόκκαλο, είπε ο Γενικός Γραμματέας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει κάνει ήδη παρεμβάσεις στις διευθύνσεις μεταφορών συγκοινωνιών και στον Ενιαίο Σύνδεσμο. Άρα εμπράκτως ο νέος περιφερειάρχης αποδεικνύει όχι μόνο την πολιτική του πρόθεση αλλά και την πολιτική του αποτελεσματικότητα. 

Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε πως σαφώς είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά από την μια μέρα στην άλλη δεν αντιμετωπίζονται συστήματα που είναι χτισμένα δεκαετίες. Αυτά τα συστήματα δρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα αποδειχτεί. Άρα και σε προηγούμενες διοίκήσεις λειτουργούσαν, γιατί δεν είχαν κάνει όσοι είχαν την ευθύνη κάτι; 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πρώτη μέρα έκανε ενέργειες, είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος και ξεκαθάρισε πως ναι πρέπει να γίνουν κάποια ακόμη πράγματα και θα γίνουν. Θα δείτε στις επόμενες μέρες ότι θα γίνουν. 

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα ήταν μια λύση να μην υπάρχει μονιμότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται φαινόμενα εκβιασμού, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε καταρχήν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα , όπως και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι άτομα που σέβονται την θέση τους, έχουν συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου τους. 

Αν 2 στους 50 έχουν παραβατική συμπεριφορά δεν μπορεί να χαρακτηρίζει όλους και αν κάποιος θέλει να είναι παραβατικός θα είναι είτε είναι μόνιμος είτε είναι συμβασιούχος. 

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων στα πλαίσα των μέτρων πρόληψης για τις πυρκαγιές, είπε ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ ιδιοκτητών και ιδιωτών εργολάβων και δεν ενημερώνουν έγκαιρα τις υπηρεσίες των δήμων με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες από κλαδιά και ξερά χόρτα. Η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων έχουν ανταποκριθεί, αν και υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται να δείξουν μεγαλύτερα αντανακλαστικά.  Να πούμε όμως ότι πολλοί δήμοι έχουν διαθέσει ίδιους πόρους για να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice