OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Για το αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα, βραβεύτηκε η Coca-Cola στην Ελλάδα

Με Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» τιμήθηκε η Coca-Cola στην Ελλάδα, για το αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιεί στα Τρίκαλα σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation.

Η διάκριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2024. Πρόκειται για έναν θεσμό που τα τελευταία 9 χρόνια, μέσω μιας εξειδικευμένης κριτικής επιτροπής, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας:

Η Coca-Cola στην Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και σήμερα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση των υποδομών της περιοχής έναντι των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης, προχώρησε σε αυτό το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Τρικάλων σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ), ενισχύοντας τις προσπάθειές τους για τη συνολική αναβάθμιση της κλιματικής ανθεκτικότητας της πόλης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την πρώτη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ανακοινώθηκε και υλοποιείται στη Θεσσαλία και περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, μιας από τις περιοχές της πόλης που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες. Το έργο αυτό έχει ως στόχο να παρέχει μια μακροπρόθεσμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών που αντιμετωπίζει η περιοχή και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην πόλη σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: «Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε έκτακτες ανάγκες και να επενδύουμε σε έργα υποδομής που προστατεύουν τους πολίτες από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι επιβεβαιώνουν την ανάγκη για επιπλέον επενδύσεις στην ανθεκτικότητα των περιοχών με στόχο τη βιωσιμότητά τους. Σε αυτό το πλαίσιο, τον Απρίλιο, ανακοινώσαμε το αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Τρικάλων, ενώ σε λίγους μήνες, θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτό το έργο πνοής στους κατοίκους της πόλης».

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η Coca‑Cola στην Ελλάδα στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και την άμεση ανακούφιση των πληγεισών περιοχών. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες, άμεσης ανακούφισης και στήριξης των πολιτών δωρίζοντας 2 εκατ. φιάλες νερό AΥΡΑ, διοργανώνοντας συναυλία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και ειδών ρουχισμού, αφιερωμένη στους μαθητές της Θεσσαλίας, και υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Coca‑Cola για την υποστήριξη τοπικών αναγκών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποίησε οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς με δήλωση του εκφράζει «και με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής διάκρισης, τις ευχαριστίες των πολιτών των Τρικάλων για τη σημαντική αυτή προσφορά της Coca Cola στην Ελλάδα.

Με τη συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation το έργο συνδυάζεται με αντίστοιχο έργο της ΔΕΥΑΤ και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της καλής συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης με τους φορείς που επιδιώκουν να στηρίζουν την κοινωνία, όπως η Coca Cola στην Ελλάδα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες που ενδυναμώνουν αυτή τη συνεργασία, όπως εκφράζεται ειδικά στον Δήμο μας».

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice

Γ.Χατζημάρκος: Αύξηση προϋπολογισμού για ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

otavoice