OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Π. Μανούρης για τη συμμετοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας στην Α.Ε.Τ.Α. «Εύδημος»

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε τη συμμετοχή του Δήμου Νέας Ιωνίας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Εύδημος». Στον Εύδημο συμμετέχουμε πλέον, ως μέλη, έξι Δήμοι της Αττικής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, για να καλύψουμε την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου μόνο σε ζητήματα εκπόνησης τεχνικών μελετών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη υποβολή των προτάσεών μας σε φορείς προς χρηματοδότηση των έργων του Δήμου, πράγμα το οποίο αποτελεί βασικό μας στόχο.

Η θέση μας συνολικά ως Δημοτική Αρχή παραμένει η ίδια και είναι σαφής: Χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό, με σταθερή σχέση εργασίας με το Δήμο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας την ώρα που πρέπει.

Αυτό είναι το πάγιο αίτημά μας και αυτό εκφράζουμε σε όλα τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

• Η πραγματικότητα όμως λέει, ότι σήμερα η Τεχνική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα σύνολο αναγκαίων μελετών στο χρονικό διάστημα που απαιτείται, παρόλες τις επίπονες προσπάθειες των στελεχών και συναδέλφων εργαζομένων.

• Η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας δηλώνει εγγράφως, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εκπόνηση επτά σημαντικών μελετών λόγω της υποστελέχωσης. Είναι προφανές, ότι θα χρειαστεί και στο μέλλον η εκπόνηση παρόμοιων μελετών για χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα – εργαλεία.

• Η απαραίτητη κοινή μας διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του «αύριο» δεν μπορεί να σημαίνει στασιμότητα και έλλειψη έργου σήμερα.

Η πόλη χρειάζεται άμεσα την παραγωγή αποτελέσματος που θα βελτιώσει συνολικά τη ζωή των συμπολιτών μας.

Μέχρι να υλοποιηθεί η στελέχωση των υπηρεσιών μας με μόνιμο προσωπικό, χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, για να παραχθεί το έργο, που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Ψηφιστήκαμε από τους πολίτες για να παράξουμε μεγάλης κλίμακας έργο, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή τους.

Διασφαλίζουμε την εργασία των εργαζομένων του Δήμου έμπρακτα και το γνωρίζουν οι ίδιοι από τις αποφάσεις μας και την προσωπική μου συμμετοχή, ακόμα και στα Δικαστήρια υπέρ της παραμονής συμβασιούχων στον Δήμο μας.

Δεν απαντούμε στις αφελείς, ψευδείς και υβριστικές ανακοινώσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που το μόνο της μέλημα είναι να κρατήσει την πόλη μίζερη και βαλτωμένη, για να καλύψει την τετραετή απουσία της από τα προβλήματα της πόλης, που διογκώθηκαν επί ημερών της.

Αγνοώντας σκοπίμως την αλήθεια, διατυπώνουν ανακρίβειες περί δήθεν απόπειρας ιδιωτικοποιήσεων, εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου, διακινδύνευσης θέσεων εργασίας και άλλα.

Αν δεν τους πείθουμε εμείς ας ρωτήσουν τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, που εισηγήθηκε και πέρασε, πριν λίγες μέρες, κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό του Συμβούλιο τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Χαλάνδρι.
Κατανοούμε τις ανησυχίες των εργαζομένων, όπως και τις αιτιάσεις μέρους της Αντιπολίτευσης.

Ανεξάρτητα κομματικών προτιμήσεων, οι Δήμαρχοι όλης της χώρας καταφεύγουν στην δημιουργία των αναπτυξιακών εταιρειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή συμμετέχουν σε υφιστάμενες, για την επιτάχυνση της εκπόνησης μελετών έργου, λόγω της υποστελέχωσής τους.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για μια φορά ακόμα τα εξής:

• Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για κάθε Δήμο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που συμβάλλει στη ταχύτερη απορρόφηση πόρων για κρίσιμα αναπτυξιακά έργα αλλά και στη μεγαλύτερη ευελιξία των διαδικασιών που απαιτούνται για την ωρίμαση μελετών και δρομολόγησης δράσεων κοινωνικής συνοχής, καινοτομίας και ψηφιακής σύγκλισης.

• Ο ισχυρισμός, ότι όλες οι λειτουργίες του Δήμου θα «περάσουν» στον Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι απολύτως ψευδής, καθώς βάσει της σύστασης του Οργανισμού δεν εκχωρούμε καμία υπηρεσία του Δήμου σε ιδιώτες.

Προχωράμε λοιπόν με αποφασιστικότητα στον στόχο μας για μια καλύτερη Νέα Ιωνία.

Σχετικά Άρθρα

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice