OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λαυρεωτικής: Άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς στην Κάτω Ποσειδωνία

Μια πάρα πολύ επικίνδυνη φωτιά μέσα στον οικιστικό ιστό σβήστηκε έγκαιρα το μεσημέρι της Κυριακής (14/07/24) στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου, νότια των κατασκηνώσεων του Υπ. Οικονομικών, με άμεση αντίδραση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων (ελικόπτερα και αεροπλάνα) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας καθώς και εργαζόμενων του Δήμου Λαυρεωτικής με υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα (μικρά και μεγάλα) παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, στάλθηκε μήνυμα από το 112 μέσα από το οποίο συστήθηκε όσοι βρίσκονταν στην περιοχή να κατευθυνθούν προς Ανάβυσσο.
Σημαντικό ρόλο στον άμεσο έλεγχο της φωτιάς έπαιξε το γεγονός ότι η πευκόφυτη περιοχή είχε καθαριστεί από συνεργεία με αποτέλεσμα η φωτιά να «φρεναριστεί».

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της επικίνδυνης πυρκαγιάς, για την υπερπροσπάθεια, το ζήλο, την αυταπάρνηση τους και την υπέρβαση δυνάμεων που επέδειξαν καθώς και στη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, των εργαζομένων του Δήμου και μελών της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο Παναγιώτη Φλεβάρη καθώς και άλλων εθελοντικών ομάδων όπως του ΙΔΑΦΚ (Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών) και των μελών της ομάδας πυρασφάλειας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο συμβάν με το πυροσβεστικό όχημά τους.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες για την άμεση υποστήριξη και αντιμετώπιση στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, τις ηγεσίες του Πυροσβεστικού σώματος και του Υπ. Δημόσιας τάξης, τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά για τη συνδρομή με υδροφόρες καθώς και τους όμορους Δήμους για την υποστήριξή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice