OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Ιερισσός μεγαλώνει! Ξεκινά η μελέτη επέκτασης κατά 1.168 στρ.

Ένα όνειρο της κοινωνίας της Ιερισσού που παρέμενε σε τέλμα για 14 χρόνια, γίνεται πραγματικότητα, χάρη σε μεθοδικές ενέργειες της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς ξεκινά άμεσα η εκπόνηση της μελέτης επέκτασης της έδρας του Δήμου κατά 1.168 στρέμματα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο μελετητή, από τον Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο!

Με προϋπολογισμό 1.439.819 €, η μελέτη για την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως της Ιερισσού, βάσει του εγκεκριμένου ΓΠΣ, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί -όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία- με ίδια κεφάλαια του Δήμου και προείσπραξη εισφορών που θα καταβληθούν από τους ωφελούμενους δημότες, οι περιουσίες των οποίων θα αποκτήσουν μεγάλη υπεραξία.

Η επέκταση πραγματοποιείται στα δυτικά και βορειοδυτικά του σημερινού ορίου του οικισμού, με χρήση γενικής κατοικίας, ενώ κατά μήκος της βασικής οδού, προβλέπεται η χρήση του τοπικού κέντρου.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας αλλάζει επίπεδο. Σε συνδυασμό με τα ήδη εξελισσόμενα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των τριών δημοτικών ενοτήτων που ξεκίνησαν πρόσφατα, η έναρξη της διαδικασίας επέκτασης της Ιερισσού στην πράξη, αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία, που συμπληρώνει και ολοκληρώνει έναν αναπτυξιακό χάρτη για τις επόμενες δεκαετίες.
👉Η μελέτη επέκτασης, της έδρας του Δήμου ξεκινά βάσει του υφιστάμενου ΓΠΣ, αλλά είμαι σίγουρος πως στην εξέλιξή της, θα υπάρξουν δυνατότητες προσαρμογής στα εξελισσόμενα ΤΠΣ και στις όποιες διορθώσεις του παλιού ΓΠΣ λάβουν χώρα.
👉Πριν το τέλος αυτής της θητείας, φιλοδοξούμε να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να δούμε την επέκταση ενεργή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας να αξιοποιούνται ανάλογα.
👉Κατακτούμε τον μέλλον με μεθοδική δουλειά, που απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην κακοπροαίρετη καταστροφολογία μιας μικρής, αλλά θορυβώδους μειοψηφίας, που επιμένει να τοποθετεί τον τοπικιστικό απομονωτισμό πάνω από το συμφέρον του τόπου της.
👉Είναι καιρός να αποδεχθούν ότι με την παρούσα Διοίκηση, η Ιερισσός μεγαλώνει, βελτιώνεται και αποκτά υποδομές που δεν προχώρησαν ποτέ, όταν διοικούσαν οι εκλεκτοί τους.
👉Το επόμενο λοιπόν διάστημα που αυτοί θα μεμψιμοιρούν για όλα και δεν θα αναγνωρίζουν τίποτα , εμείς θα συζητάμε με τους πολίτες της Ιερισσού πως οραματιζόμαστε τη νέα αυτή πόλη που θα δημιουργηθεί στα βορειοδυτικά της , πως θα είναι το νεο της παραλιακό μέτωπο, πως θα είναι τα νέα οικόπεδα και οι νέοι κοινόχρηστοι χώροι και πως το οραματικό αυτό εγχείρημα θα συμπληρώσει την αναπτυξιακή δυναμική του τόπου.
👉Και την ίδια αυτή αναπτυξιακή δυναμική επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε για το σύνολο των κοινοτήτων μας.»

Η ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης επέκτασης της Ιερισσού προϋποθέτει την υλοποίηση επιμέρους μελετών που θα εκπονηθούν σε στάδια.
• Τοπογραφικές Αποτυπώσεις – Κτηματογράφησης
• Πολεοδομική Μελέτη σε δύο στάδια για την αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, αξιολόγηση των δεδομένων και την υποβολή της πρότασης πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδίου της επέκτασης.
• Μελέτη Πράξης Εφαρμογής
• Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας
• Μελέτη Οριοθέτησης Υδατορευμάτων

Η μελέτη και η έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του απαραίτητου οδικού δικτύου, θα προσδιορίσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και τις απαιτούμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις για την εξασφάλιση των αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, καθώς και τις τεχνικές υποδομές για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice