OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αιγάλεω: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Rock the Block»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο τέσσερις (4) ξεχωριστές συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Rock the Block» στον Δήμο Αιγάλεω.

Το πρόγραμμα, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το European Urban Initiative, στοχεύει στην προώθηση της οικονομικά προσιτής κατοικίας και της ενίσχυσης των ζωντανών γειτονιών, μέσω τεχνικών επεμβάσεων και δημιουργικών δράσεων.

Δεκάδες κάτοικοι, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και διαχειριστές πολυκατοικιών συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ενημέρωσή τους για το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας των πολυκατοικιών και τη διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Γιάννης Γκίκας και Δημήτρης Μπίρμπας, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης Ηλίας Βαΐου, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & Θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, Παιδείας & Δια βίου μάθησης Θωμαή Γεωργούλη.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Διαφάνειας του Δήμου Αιγάλεω Δημήτρης Τζεμπελίκος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος για την τοπική κοινωνία.

Μετά τις παρουσιάσεις των εταίρων και των ειδικών του προγράμματος, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, κατά την οποία απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και καταγράφηκαν σημαντικές παρατηρήσεις και προτάσεις.

Η ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών δείχνουν την επιθυμία για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή τους.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι σε διαβούλευση μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2024 στο http://rocktheblock.gr/kritiria, ενώ η ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχές πολυκατοικιών αναμένεται να δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.rocktheblock.gr/

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice