OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Στ.Ε: Δημοσιογραφική αποστολή από έγκριτους Βούλγαρους δημοσιογράφους

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποδέχθηκε για πρώτη φορά ένα ξεχωριστό press trip με εξειδικευμένους δημοσιογράφους και blogger, στο τουριστικό προϊόν.

Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν σε Εύβοια & Βοιωτία και επισκέφθηκαν τουριστικούς προορισμούς , πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία.

Βίωσαν «έντονες» εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάνεις στον τόπο μας, καθώς ξεναγήθηκαν στον Όσιο Δαυίδ, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσα και το Πολεμικό Μουσείο στην Χαλκίδα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και την Μονή του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, γεύτηκαν μέρος των ποιοτικών προϊόντων μας γνωρίζοντας ταυτόχρονα, από πρώτο χέρι μέσω των παραγωγών, και την διαδικασία παραγωγής αυτών, ταξίδεψαν στον χώρο και στον χρόνο, στις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας αλλά και στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Στόχος της δράσης ήταν η επαφή και η γνωριμία με τις «δυνατότερες» εμπειρίες που μπορεί καταγράψει ο επισκέπτης στον τόπο μας και η επικοινωνία αυτών στο κοινό της Βουλγαρίας.

Στην προσπάθειά αυτή αρωγοί υπήρξαν, οι άνθρωποι, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι παραγωγοί της, καθώς με την φιλοξενία, τον επαγγελματισμό αλλά και με την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της, είχαν καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία άριστων εντυπώσεων της επισκέπτες της.

Σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO 2018, η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από την Βουλγαρία.

Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Βουλγαρία την περίοδο 2017-2019 κατέγραψε αύξηση κατά +52,5% (από 2.546 χιλ. το 2017 σε 3.883 χιλ. το 2019). Επιμέρους, 2018: +23,1% της 3.135 χιλ. και 2019: +23,8% της 3.883 χιλ. Το μερίδιο της βουλγάρικης αγοράς στον εισερχόμενο τουρισμό το 2019 ανήλθε στο 12,4% όταν το 2017 ήταν 9,4%.

Συμπερασματικά, η βουλγάρικη αγορά εμφανίζει έντονο ενδιαφέρον για τη Στερεά Ελλάδα καθώς αποτελεί ένα άμεσα προσβάσιμο οδικό προορισμό για τη γείτονα χώρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε έγκριτους δημοσιογράφους από τη Βουλγαρία, οι οποίοι περιηγήθηκαν σε Εύβοια & Βοιωτία και επισκέφθηκαν τουριστικούς προορισμούς , πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία.

Απευθυνόμαστε σε ένα κοινό που εκφράζει την επιθυμία του να γνωρίσει την Περιφέρειά μας, περισσότερο και με τους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας, τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού μας, παρουσιάσαμε στους επισκέπτες μας, μία ανεπανάληπτη, εμπειρία από ήδη γνωστές αλλά και από ανεξερεύνητες ταυτόχρονα γι’ αυτούς πτυχές της Περιφέρειάς μας».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice