OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πύργου: Επαφές Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης

Οι δυνατότητες αξιοποίησης τρόπων για τη διεύρυνση της ανακύκλωσης σε όλα τα είδη και την αύξηση των υλικών που φθάνουν στο Κ.Δ.Α.Υ., εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Βασίλης Φάμελος, με τον υπεύθυνο του Τμήματος ΟΤΑ της Ε.Ε.Α.Α κ. Δημήτρη Παπασωτηρίου στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελος τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επανέναρξη των δρομολογίων προς τον Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πάτρας, όπου ο Δήμος εκτός του ότι δεν χρεώνεται για τον όγκο των υλικών που μεταφέρει στο Κ.Δ.Α.Υ., απολαμβάνει και για κάθε έτος την οικονομική ενίσχυση που απορρέει από την διανομαρχιακή συνεργασία.
Επίσης στα ταμείο του Δήμου μπαίνουν και τα χρήματα από τα ανακυκλώσιμα Υλικά που παραδίδονται στο Κ.Δ.Α.Υ. Πατρών.

Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα του εξοπλισμού και της ανανέωσης του που έχει να κάνει με το στόλο των οχημάτων για την ανακύκλωση και τους κάδους που θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Κατατέθηκε αίτημα από τον Δήμο προς την Ε.Ε.Α.Α. προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα συστοιχιών τεσσάρων ρευμάτων (κάδοι) που θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες και στις γωνίες ανακύκλωσης.

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η γενικότερη κατάσταση και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η ανακύκλωση σε όλη την επικράτεια και τι πρόκειται να αλλάξει με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να περάσει από την βουλή το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επαφές για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στις συσκευές, οικιακά τηγανελαια και στρώματα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice