OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέα στοιχεία-Πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα

Νέα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με εγκληματολογική ανάλυση, πυροβολισμοί από τρία όπλα ακούστηκαν στη συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σάββατο. Το FBI είπε την Κυριακή ότι ο 20χρονος έδρασε μόνος του.

Σύμφωνα με το cnn.com, οι τρεις πρώτες βολές ήταν σύμφωνες με το υποτιθέμενο όπλο Α, οι επόμενες πέντε ήταν από το υποτιθέμενο όπλο Β και η τελική «ακουστική ώθηση» προήλθε από ένα πιθανό όπλο Γ, σύμφωνα με ηχητική ανάλυση από τον Catalin Grigoras, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ και τον Cole Whitecotton, Ανώτερο Επαγγελματίας Ερευνητικό Συνεργάτη.

Η ηχητική ανάλυση επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 360 με 393 πόδια από το βάθρο, σύμφωνα με τον ειδικό Robert Maher.

Αυτό το συμπέρασμα ευθυγραμμίζεται με την ανάλυση του CNN ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε μια ταράτσα 393 έως 492 πόδια από το βάθρο όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο χρόνος τοποθετεί τον σκοπευτή 110 έως 120 μέτρα από το μικρόφωνο, είπε ο Maher, υποθέτοντας ότι η σφαίρα κινείται με μέση ταχύτητα 800 έως 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, που ισοδυναμεί με 2.600 έως 3.280 πόδια ανά δευτερόλεπτο.

Νέο βίντεο με τον 20χρονο δράστη να παίρνει θέση για να πυροβολήσει – «Είναι κάποιος στη σκεπή»
Νέο βίντεο λίγο πριν από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνονται πολίτες να έχουν δει τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς στην ταράτσα του κτιρίου από όπου λίγα λεπτά μετά πυροβόλησε εναντίον του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ κατά την ομιλία του.

«Ανεβαίνει στη σκεπή, τον βλέπεις;», «ναι τον βλέπω, ξαπλώνει» ακούγονται να λένε αυτόπτες μάρτυρες.

«Αστυνόμε, εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φωνάζουν σε έναν ένστολο.

Αυτό το νέο βίντεο εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν στο να συμβεί το περιστατικό.

 

Σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται πηγές ασφαλείας, αστυνομικός από την τοπική αστυνομία σκαρφάλωσε στη σκεπή και είδε τον Κρουκς ο οποίος έστρεψε την καραμπίνα προς εκείνον. Τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός υποχώρησε με τον Κρουκς να πυροβολεί τα επόμενα δευτερόλεπτα κατά του Τραμπ.

Ως «εγχώρια τρομοκρατία» αντιμετωπίζει το FBI την επίθεση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία αντιμετωπίζει την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ ως «πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το FBI.

«Ερευνούμε αυτήν την απόπειρα δολοφονίας αλλά την θεωρούμε επίσης πιθανή ενέργεια εγχώρια τρομοκρατίας», είπε ο πράκτορας Μπόμπι Γουέλς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο δράστης αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Οι πράκτορες του FBI είπαν ότι η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν έχουν προς το παρόν διαπιστώσει εάν ο ένοπλος διαπνεόταν από κάποια ιδεολογία. Μία από τις προτεραιότητές τους είναι να εξακριβώσουν το κίνητρο, πρόσθεσαν.

Το FBI επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε ένας «ύποπτος» μηχανισμός που έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της υπηρεσίας για εξέταση.

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας – Θα ηγηθεί της ευρωπαϊκής διπλωματίας

otavoice

Ο Φρ. Μπελέρης στην Αθήνα: «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

otavoice

Τόμας Μάθιου Κρουκς: Το προφίλ του 20χρονου δεν αποκαλύπτει τα κίνητρα της απόπειρας κατά του Τραμπ

otavoice

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία – Ήχησε το 112

otavoice

Κύπρος: Μισός αιώνας από το προδοτικό στρατιωτικό πραξικόπημα

otavoice