OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Θεσ/νίκης: Ο Σπύρος Τζελέπης νέος εντεταλμένος σύμβουλος για τα αδέσποτα

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τζελέπης ορίστηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για τα θέματα των αδέσποτων ζώων.

Ο Σπύρος Τζελέπης έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος, που απαιτεί συντονισμένη διαχείριση από κοινού με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις εθελοντικές ομάδες.

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος εντεταλμένος σύμβουλος παρουσίασε τους βασικούς άξονες των παρεμβάσεων που προγραμματίζει η Διοίκηση του Δήμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να δημιουργηθεί Δημοτικό Κτηνιατρείο, το οποίο θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες. Με τον τρόπο αυτό αφενός θα εκπληρωθεί ο βασικός στόχος που είναι να αυξηθούν τόσο οι στειρώσεις όσο και οι περιθάλψεις ζώων, αφετέρου θα περιέλθει στον Δήμο η ευθύνη και το οικονομικό βάρος των πράξεων αυτών, που σήμερα επωμίζονται εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο κ. Τζελέπης επισήμανε ότι υπάρχουν εισροές αδέσποτων σκύλων από όμορους δήμους και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει στην πρόσληψη και δεύτερου περισυλλογέα, καθώς ο ένας αρμόδιος υπάλληλος δεν επαρκεί. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως κατόπιν σχετικού αιτήματος, ο Δήμος έχει λάβει ως χορηγία 45 ποτίστρες, οι οποίες θα τοποθετηθούν άμεσα σε καίρια σημεία της πόλης, προκειμένου να ανακουφιστούν τα αδέσποτα που ταλαιπωρούνται από τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.

Ο εντεταλμένος ανακοίνωσε επίσης ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης, ώστε να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων. Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστεί μια εφαρμογή του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης του Δήμου από τους ενεργούς εθελοντές και φιλοζωικές. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ξεχωριστό μητρώο εθελοντών για τα αδέσποτα σε συνεργασία με το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.

«Η φροντίδα αδέσποτων είναι συλλογική ευθύνη. Δεν είναι εύκολο να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά δεσμεύομαι να εργαστώ με αφοσίωση για την υλοποίηση των δράσεων που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα του Δήμου μας», δήλωσε ο κ. Τζελέπης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice