OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ωραιοκάστρου: Η “χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου από την «Εστία Φιλαδελφέων»

Σε σκηνικό της «χρυσής εποχής» του Ελληνικού Κινηματογράφου που μικροί και μεγάλοι έχουμε αγαπήσει μετέτρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων» το αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου στο Ωραιόκαστρο.

Τα μέλη του συλλόγου με πολύ κέφι, εξαιρετικές ερμηνείες και εντυπωσιακές χορογραφίες παρουσίασαν την μουσικοθεατρική παράσταση «Μένουμε πάντα παιδιά!», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το κοινό στην παράσταση καλωσόριζαν η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου και η πρόεδρος της «Εστίας Φιλαδελφέων», Μαρία Γελαϊτζόγλου.

Για τις σκηνές και τις χορογραφίες της παράστασης μίλησε η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Βάσω Μουρατίδου, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με την παρουσίαση αποσπασμάτων από ελληνικές ταινίες με ατάκες που θυμόμαστε ακόμα και σήμερα και χορογραφημένα αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.

«Είναι όμορφο ο τοπικός μας πολιτισμός να περιοδεύει εντός των δημοτικών μας ορίων. Αυτό είναι σημαντικό γιατί από το 2010 που οι τοπικές μας κοινότητες ήρθαν πιο κοντά, πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε να έρθουμε ακόμη πιο κοντά μεταξύ μας μέσα από τον πολιτισμό. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια σπουδαία κοινότητα με σπουδαίους ανθρώπους και αυτό το εκπροσωπείτε επάξια ο πρόεδρος, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, του πολιτιστικού συλλόγου, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, γιατί όταν λέμε ότι ψάχνουμε να βρούμε το αναβαθμισμένο πολιτιστικό μας προϊόν το βρίσκουμε εδώ, μέσα από τόσο όμορφες και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη καρδιάς μου για αυτό που κάνετε», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Οι ηθοποιοί και οι χορευτές -όλοι μέλη της ομάδας του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων»- παρουσίασαν στο κοινό σκηνές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και εντυπωσιακές χορογραφίες και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες της παράστασης επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος, Βάσω Μουρατίδου.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice