OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Καλαμαριάς: Επίσκεψη Χρύσας Αράπογλου, στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»

Την μεγαλύτερη νοσοκομειακή δομή στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» επισκέφθηκε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συνοδευόμενη από Αντιδημάρχους του Δήμου.

Την κ. Αράπογλου υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Οδυσσέας Κάτσακας, προκειμένου να την ενημερώσει για την πορεία των έργων εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος κτιρίου, να την ξεναγήσει στους χώρους που ανακατασκευάζονται και κυρίως να ζητήσει τη συνδρομή και τη συνεργασία του Δήμου στην ανάγκη κατασκευής της νέας πτέρυγας, η οποία θα καταστήσει τον «Άγιο Παύλο» ένα νοσοκομείο σύγχρονο, που θα καλύπτει τις ανάγκες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

«Η σημερινή συνάντηση είναι μία συνάντηση ουσίας γιατί ο ‘Άγιος Παύλος’ είναι νοσοκομείο της Καλαμαριάς και πρέπει έτσι να το νιώθουμε. Είναι τμήμα της πόλης μας», τόνισε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης του Ιδρύματος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε η ανατολική Θεσσαλονίκη να αποκτήσει επιτέλους το δικό της μεγάλο νοσοκομείο.

«Εφόσον έχετε μελέτη για την επέκταση, είναι πλέον ζήτημα πολιτικής απόφασης» τόνισε η κ. Αράπογλου, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο της πανδημίας και το βάρος που σήκωσε ο «Άγιος Παύλος», αναλαμβάνοντας και το μερίδιο που θα αναλογούσε στο «Παναγία».

Από την πλευρά του ο κ. Κάτσακας, επεσήμανε την αναγκαιότητα κατασκευής της νέας πτέρυγας και το γεγονός ότι αυτή θα εκσυγχρονίσει τον «Άγιο Παύλο», ένα νοσοκομείο το οποίο στο Σχέδιο Υγειονομικής Κάλυψης της Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους 5 πυλώνες εφημέρευσης της πόλης.

Οι απόψεις του διοικητή του ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», βρήκαν απόλυτα σύμφωνη την κ. Αράπογλου, η οποία άλλωστε είχε ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα συμβολικά και ουσιαστικά με μία επίσκεψη στο Νοσοκομείο. Η Δήμαρχος Καλαμαριάς δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για συντονισμό για το θέμα των δημάρχων της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Η μοίρα μας είναι ενωμένη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αράπογλου, τονίζοντας τη σημασία που έχει ο «Άγιος Παύλος» και το μέλλον του για την Καλαμαριά.

Το ΓΝΘ Άγιος Παύλος είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μία περιοχή έκτασης περίπου 300.000 στρεμμάτων (Δήμοι Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πανοράματος, Θέρμης, Θερμαϊκού) με μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση.

Η θέση του, στη συμβολή μεγάλων οδικών αρτηριών, κοντά στο αεροδρόμιο και τον τερματικό σταθμό του Μετρό, βοηθά στην εξυπηρέτηση περιστατικών διακομιδής. Η σημερινή του μορφή είναι αποτέλεσμα της ένωσης του ΓΝΘ Άγιος Παύλος και του Β ΙΚΑ Παναγία, που σταμάτησε την λειτουργία του το 2013. Από τότε, το κτίριο του πρώην «Παναγία» ρημάζει, ενώ ο «Άγιος Παύλος» παρουσιάζει λειτουργικά προβλήματα, κυρίως εξαιτίας της ανεπάρκειας χώρων.

Ο προϋπολογισμός της νέας πτέρυγας, για την οποία έχει συνταχθεί μελέτη, ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Περιλαμβάνει 202 επιπλέον κλίνες (190 απλές και 12 ΜΕΘ), τμήματα Χειρουργικού Τομέα, ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού συμπυκνώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου, προκειμένου να αποτελέσει τον 5ο πυλώνα εφημέρευσης της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αμαρουσίου: Σε ταχείς ρυθμούς, η ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Κινηματογραφικές Βραδιές

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

otavoice

Θ. Μπέγκας: «Λιγότερη» κοινωνική πολιτική – Ασφυκτική κατάσταση στους δήμους

otavoice