OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Τρικκαίων: Νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κάλυψη» ενοικίου κατοικιών

Νέες αιτήσεις δικαιούχων – μελών ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας για το πρόγραμμα «Κάλυψη» υποδέχεται ο Δήμος Τρικκαίων.

Το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αφορά στη στέγαση ωφελουμένων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ηλικίας 25-39 ετών εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι το Δημόσιο πληρώνει το ενοίκιο για τρία χρόνια, για τις ωφελούμενες οικογένειες που θα πληρούν τα κριτήρια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας) του Δήμου Τρικκαίων, στην οδό Ιακωβάκη 5, 1Ος όροφος) και συγκεκριμένα στο γραφείο πρωτοκόλλου, καθημερινά τις εργάσιμες ώρες και μέρες από 16/07/2024 έως τις 26/07/2024 και ώρα 13.00. Τηλ επικοινωνίας: 2431063-223.

Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο mail: vlioulios@trikalacity.gr ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς.

Δικαιούχοι είναι άτομα ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, που περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 και κατοικούν εντός του Δήμου Τρικκαίων , όπως αυτό προκύπτει από την αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Προϋποθέσεις
Προϋποθέσεις για αιτούντες:

α. Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.
β. Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για τον Δήμο Τρικκαίων.
Τα μόρια είναι:
– Πολύτεκνες οικογένειες 10
– Τρίτεκνες οικογένειες 9
– Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω) 8
– Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου 7
– Μονογονεϊκές οικογένειες 6
– Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά 5
– Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης 4
– Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας 3
– Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ 2

Δικαιολογητικά

Με την αίτηση προσκομίζονται δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη μοριοδότηση του νοικοκυριού:

α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών 1, 2 και 6 του άρθρου 4. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεικότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).
β. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας 3 του άρθρου 4.
γ. Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφαση έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου για νοικοκυριά της κατηγορίας 4 του άρθρου 4.
δ. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας 7 του άρθρου 4.
ε. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας για τα άτομα ή οικογένειες της κατηγορίας 8 του άρθρου 4.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά τις σχετικές πρόσθετες διατάξεις, στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων http://www.trikalacity.gr (ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ)

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηλιούπολης: Ολοκλήρωση μελέτης του επικίνδυνου σημείου Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε ταχείς ρυθμούς, η ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Κινηματογραφικές Βραδιές

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

otavoice