OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σικυωνίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Κατασκηνώσεις Κλημεντίου

Ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους οι Κατασκηνώσεις Κλημεντίου χάρη στην χρηματοδότηση ύψους 200.000€ που εξασφάλισε ο Δήμος Σικυωνίων από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ικανοποιημένος από την εξέλιξη σημείωσε πως: «η επαναλειτουργία των ιστορικών Κατασκηνώσεων Κλημεντίου σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ιδιαίτερα σημαντική για τον δήμο.

Ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο δήμαρχος «την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη που αποδέχθηκε το αίτημά μας, ενέταξε τις Κατασκηνώσεις Κλημεντίου στο κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα και χρηματοδότησε τη λειτουργία τους».

Σύμφωνα, λοιπόν με την αριθ. 31856/15.5.2024 (ΦΕΚ 2757/Β/15.5.2024) ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Εσωτερικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η παιδική εξοχή-κατασκήνωση Η΄ Κορίνθου (Κλημεντίου) θα λειτουργήσει σε δύο περιόδους φιλοξενώντας για φέτος:

α) Παιδιά ηλικίας 6 -16 ετών (έτος γέννησης 2008 – 2018), για μία κατασκηνωτική περίοδο, από 19 έως 28 Αυγούστου 2024

β) Ηλικιωμένους, για μία κατασκηνωτική περίοδο, από 30 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2024

Για τα παιδιά, οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια του παιδιού, οι οποίοι θα φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα, στο Τμήμα Κοιν. Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Εθνικής Αντιστάσεως 29, Κιάτο από την Τετάρτη 15 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τηλέφωνο για πληροφορίες 27423 60117 (κα Γεωργία Γκαβάγια).
Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Στυμφαλίας και Φενεού το ίδιο χρονικό διάστημα μπορούν να απευθύνονται στα Δημοτικά Καταστήματα Καλλιάνων και Γκούρας αντίστοιχα.

Για την εγγραφή των παιδιών οι γονείς πρέπει να υποβάλλουν:

• Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού (χορηγείται από την υπηρεσία).
• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κλπ) (χορηγείται από την υπηρεσία).
• Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού ασφαλιστικού φορέα στην οποία θα αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κλπ).
Για την εγγραφή των ηλικιωμένων απαιτείται:
• Αίτηση του ατόμου (χορηγείται από την υπηρεσία).
• Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του (χορηγείται από την υπηρεσία).
• Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.

Κατά την επιλογή των κατασκηνωτών λαμβανομένων υπόψη και των κοινωνικών κριτηρίων προτιμούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Το ποσό συμμετοχής για κάθε κατασκηνωτή είναι 30,00€ και θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Σικυωνίων μετά την επιλογή του κατασκηνωτή.
Εξαιρούνται οι κάτωθι περιπτώσεις που δεν καταβάλλουν ποσό συμμετοχής:

α) τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, καθώς και των οικογενειών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,
β) τα άτομα με αναπηρίες ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που συμμετέχουν,
γ) ηλικιωμένα άτομα δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

otavoice