OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για έκτακτο τέλος για δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας και επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο, ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης προχώρησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

 

Όπως ανέφερε αποφάσισαν έκτακτη επαναφορά τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, για τουλάχιστον δύο μήνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, σημείωσε.

Τόνισε ότι θα ενσωματώσουμε στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία – πρόσθετη πρόνοια για μηχανισμό παρέμβασης για στρεβλώσεις που μπορεί να έρχονται και να ξαναέρχονται.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος της επιδότησης αλλά αυτή θα αφορά πράσινα και κίτρινα τιμολόγια. Το όριο της κατανάλωσης για οικιακούς καταναλωτές θα είναι 500 κιλοβατώρεςΗ επιδότηση θα αφορά όλα τα νοικοκυριά, αλλά μεγαλύτερη θα είναι η στήριξη σε όσους έχουν κοινωνικά τιμολόγια.

Η κυβέρνηση όταν υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει και συνδράμει τους καταναλωτές, το υπουργείο ενέργειας υπάρχει για να υπερασπίζεται τον καταναλωτή, υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκη.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το είδος του τιμολογίου δεν είναι μαγική σφαίρα και εξαρτάται πολύ από το ενεργειακό προφίλ του χρήστη και η επιλογή του από τη διάθεση να αναλάβει κάποιος ρίσκο.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος για πρώτη φορά υπήρξε ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων. Για τους αγρότες είπε ότι αυτή τη στιγμή τους να μπουν στο ΓΑΙΑ χθες. Να μπουν μέχρι το τέλος Ιουλίου κι έτσι θα έχουν για τα επόμενα δύο χρόνια τιμές προ κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice