OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο δημοτικός στόλος

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο οποίος σύντομα θα ενισχύσει τον στόλο του με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ θα αποκτήσει και 7 σταθμούς φόρτισης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση η οποία έχει τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υποέργο 1 και υποέργο 2» με την ανάδοχο εταιρεία.

Πρόκειται για μία προμήθεια η έγκριση της οποίας είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το κόστος της προμήθειας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και της κατασκευής των σταθμών φόρτισης είναι 1.463.978,72 ευρώ (1.180.628,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 283.350,72 ευρώ).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε για το θέμα:

«Η ενίσχυση του στόλου μας με 8 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα εκτοξεύσει τις δυνατότητες που έχουμε. Η προσπάθειά μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η προστασία του Περιβάλλοντος αποκτούν νέους “συμμάχους”. Ταυτόχρονα ο Δήμος επενδύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημοτικά κτήρια με σκοπό να επιτύχουμε εξοικονόμηση πόρων. Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες που έχουν και οικολογικό αποτύπωμα».

Τα 8 ηλεκτρικά οχήματα που αποκτά ο Δήμος:

• 2 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χωρητικότητας 29 καθήμενων και όρθιων επιβατών καθώς και ενός ΑμεΑ (αυτονομία 200 χιλιόμετρα).

• 1 ηλεκτροκίνητο μηχάνημα οδοκαθαρισμού (πλυστικό) με εκχιονιστικό εξοπλισμό (αυτονομία 8- 10 ώρες). Είναι κατάλληλα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τον καθαρισμό κοινόχρηστων οδών, πάρκων, πλατειών και μικρών δρόμων. Επίσης φέρει αποσπώμενο εκχιονιστικό εξοπλισμό. Θα χρησιμοποιηθεί από την Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου και από τις υπηρεσίες δράσεων Πολιτικής Προστασίας όποτε απαιτούνται παρεμβάσεις αποχιονισμού.

• 1 ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό όχημα με ανατρεπόμενη καρότσα και ψηλή διάτρητη περίφραξη (αυτονομία 100 χιλιόμετρα). Θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές υλικών και άλλων ελαφριών αντικειμένων σε διάφορες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου που σχετίζονται με την συντήρηση των υποδομών ή την εκτέλεση μικρών έργων.

• 2 ηλεκτροκίνητα μικρά φορτηγά οχήματα με κλειστό, στεγανό και επισκέψιμο το τμήμα της καρότσας (αυτονομία 100 χιλιόμετρα). Θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές υλικών και άλλων ελαφριών αντικειμένων σε διάφορες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου που σχετίζονται με την συντήρηση των υποδομών ή την εκτέλεση μικρών έργων.

• 2 ηλεκτροκίνητα μικρά φορτηγά οχήματα με ανατρεπόμενο κάδο (αυτονομία 100 χιλιόμετρα). Θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου για την μεταφορά αστικών αποβλήτων και λοιπών απορριμμάτων (πράσινο, αδρανή, κλπ).

Σταθμοί φόρτισης

• Τέσσερις (4) σταθμοί φόρτισης εξωτερικού χώρου τύπου AC με 2 ρευματοδότες ανά σταθμό φόρτισης, ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 22 KW ανά ρευματοδότη.

• Δύο (2) σταθμοί φόρτισης τοίχου τύπου AC με 2 ρευματοδότες ανά σταθμό φόρτισης, ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 22 KW ανά ρευματοδότη.

• Ένας (1) σταθμός φόρτισης τριπλής εξόδου τύπου DC, ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 50 KW.

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

otavoice