OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων

Σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων κυματίζουν οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2024, οι οποίες αποτελούν το διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας, που απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες.

Οι παραλίες αυτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις, που θέτει το πρόγραμμα, όπως η καταλληλότητα και καθαρότητα των νερών της ακτής, η ασφάλεια των λουόμενων, κα.

Η διαδικασία τοποθέτησης της Γαλάζιας Σημαίας έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις παραλίες του Δήμου Χανίων με την τελευταία, τη Γαλάζια Σημαία στον Βλητέ, να τοποθετείται σήμερα, Τετάρτη 17/7/2024, από τους Αντιδημάρχους Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, Μιχάλη Τσουπάκη, και Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Νικηφοράκη.

Κατά την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας, παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης.

Επισημαίνεται ότι η παραλία του Βλητέ «πέρασε» τα προηγούμενα δυο χρόνια ένα δοκιμαστικό στάδιο, με εκτεταμένους και αυστηρούς ελέγχους, πριν της αποδοθεί επίσημα η Γαλάζια Σημαία, πιστοποιώντας ότι τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

Ο κ. Ψαρουδάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «με την προσθήκη της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Βλητέ συμπληρώνονται οι βραβευμένες παραλίες σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων με γαλάζιες σημαίες, οι οποίες πιστοποιούν την ποιότητα των νερών αλλά και με εξοπλισμό, που διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στην παραλία».

Ο κ. Τσουπάκης, υπεύθυνος για θέματα της Δ.Ε. Σούδας, τόνισε: «πλέον και η Δημοτική Ενότητα Σούδας έχει παραλία με Γαλάζια Σημαία, την παραλία του Βλητέ στη Σούδα, που έχει μεγάλη ανάπτυξη και την έχουν αγκαλιάσει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής».

Τέλος, από την πλευρά του ο κ. Νικηφοράκης σημείωσε: «Ως δημοτική αρχή δεν σταματάμε να εφοδιάζουμε με τον κατάλληλο εξοπλισμό τις παραλίες μας, με τα συνεργεία μας να έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν νέα αποδυτήρια, διαδρόμους καθώς και επιπλέον καλαθάκια απορριμμάτων και ανακύκλωσης αλλά και να φροντίζουμε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις προσβασιμότητας σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας, με την παρουσία αυτοκινούμενων θέσεων για ΑμεΑ (SEATRACK) αλλά και ξεχωριστών καθισμάτων τύπου JOB».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Νικηφοράκης κατατέθηκε φέτος εκ μέρους του Δήμου Χανίων αίτημα για την τοποθέτηση ακόμα 4 νέων αυτοκινούμενων θέσεων για ΑμεΑ (SEATRACK), έτσι ώστε ακόμα περισσότερες παραλίες του Δήμου να διαθέτουν τον εξοπλισμό, που θα διασφαλίζει την άνετη πρόσβαση στη θάλασσα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι παραλίες, στις οποίες αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι: 7 στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας: Χρυσή Ακτή, Άγιοι Απόστολοι (2 σημεία), Καλαμάκι, Σταλός, Αγία Μαρίνα (2 σημεία), 4 στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου: Αγ. Ονούφριος, Καλαθάς, Σταυρός, Μαράθι, 1 στη Δ.Ε. Χανίων: Νέα Χώρα και 1 στη Δ.Ε. Σούδας: Βλητές.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice