OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πειραιά: Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και την καλοκαιρινή περίοδο από τον Δήμο Πειραιά οι εργασίες επισκευών και συντήρησης σχολικών κτηρίων της πόλης, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία ενός καλαίσθητου και λειτουργικού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εργασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας, αφορούν αισθητικές παρεμβάσεις, αλλαγή φωτιστικών σε led και ελαιοχρωματισμούς σε εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους, θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν τις εξής σχολικές μονάδες:

1ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
34ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
40ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
56ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Επιπλέον, επισκευάζονται πεζοδρόμια περιμετρικά στα Ράλλεια Δημοτικά επί των οδών Αλεξάνδρου, Κανελλοπούλου, Μυρτιδιωτίσσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαγραμμίσεις έξω από το 1ο Γυμνάσιο επί της Αφεντούλη καθώς και στην Ακτή Μιαούλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης μας και την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία είναι ιδανική καθώς τα σχολεία δεν λειτουργούν και για τον λόγο αυτό οι παρεμβάσεις είναι πιο εκτεταμένες.

Επιθυμία μας είναι να έχουμε ολοκληρώσει επισκευές και συντηρήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε οι μαθητές να φοιτούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων μας είναι παλαιά και με προβλήματα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολικά κτήρια με τις επισκευές και τις συντηρήσεις των σχολείων να είναι συνεχείς.

Συμβάλλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα στον εκσυγχρονισμό των σχολικών μας μονάδων για να έχουν τα παιδιά της πόλης μας καλύτερα σχολεία».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας -Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών των σχολικών μονάδων και της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας για τα παιδιά της πόλης μας, η Διεύθυνση Επισκευών Συντηρήσεων & Έργων Αυτεπιστασίας, με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, ξεκίνησε και υλοποιεί εργασίες συντήρησης-ανακαίνισης στα σχολεία της πόλης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε οι μαθητές να προσέλθουν σε βελτιωμένες υποδομές τη νέα σχολική χρονιά».

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice