OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου και Κτηνοτρόφων του Δήμου Μετεώρων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους περιορισμούς που έχουν δεχθεί στη διοχέτευση του γάλακτος σε εταιρείες εκτός της περιοχής μας με τις οποίες είχαν κλείσει συμφωνίες. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «είναι μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και όλοι μαζί ενωμένοι να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση. Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς ωστόσο πρέπει και οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση να ακούσουν την τοπική κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής».

Ακόμη ο Δήμαρχος Μετεώρων πρότεινε να δημιουργηθεί μια Επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα Αντώνη Παπαναστασίου και τρεις κτηνοτρόφους για να μεταβούν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που πραγματοποιείται συνεδρίαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κτηνοτροφών και γαλακτοπαραγωγών της περιοχής προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις της Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων που έχουν ως εξής:

1ον) Να αποφασισθεί μια εταιρεία γαλακτοκομικής που θα απορροφήσει όλο το γάλα που παράγουν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Μετεώρων, καθώς οι τρεις εταιρείες που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μετεώρων αδυνατούν να απορροφήσουν την παραγόμενη σημερινή ποσότητα.

2ον) Να ενισχυθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων με επιπλέον κτηνιάτρους προκειμένου οι έλεγχοι των κτηνοτροφικών μονάδων να γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

3ον) Να υπάρξει συστηματική ενημέρωση των κτηνοτρόφων προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή από την μεγαλύτερη διασπορά της νόσου.

Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε για την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα με την οποία ζητά επιτακτικά τη στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων του Δήμου Μετεώρων που πλήττονται από την μεγάλη κρίση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή λόγω της νόσου της πανώλης.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice