OTA VOICE
Uncategorized

Νέκρωσε η Λοκρίδα για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ -Αποκλεισμός της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη που μας κρατάτε όρθιους για να συνεχίσουμε (…) «Δεν θα συναινέσουμε στην ανεργία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Είμαστε περήφανοι που από συνάδελφοι γίναμε αδέλφια».

Αυτά τα συγκλονιστικά λόγια του προέδρου των Σωματείου των Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, Π. Πολίτη, αποτυπώνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Λάρυμνα. Για πρώτη φορά στην Ιστορία νέκρωσε όλη η Λοκρίδα.

Στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα έγινε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν τον αγώνα με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, παίρνοντας δύναμη από τη συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα με την απεργιακή συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέκλεισαν τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μαρτίνου. Στη συνέχεια, εκεί πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διαδήλωση, καθώς οι συγκεντρωμένοι πήγαν στα σημεία που αποκλείστηκαν.

Όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι της Λοκρίδας συμπαραστάθηκαν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δεν κινήθηκε τίποτα. Στη Λάρυμνα βρέθηκαν επίσης εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας.

Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε για ακόμη μια φορά αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα.

Η συγκέντρωση στη Λάρυμνα και ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού έστειλε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι όρθιοι, δεν το βάζουν κάτω και οι αγώνας τους για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους δυναμώνει.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice

Ο Φρ. Μπελέρης στην Αθήνα: «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

otavoice

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία – Ήχησε το 112

otavoice