OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Αυτή τη στιγμή περιοδικά από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους. Η πυρκαγιά βεβαίως και δεν έχει ελεγχθεί, παραμένει σε εξέλιξη.
Στο πεδίο επιχειρούν επίσης υδροφόρα οχήματα που έχει διαθέσει ο Δήμος Κορινθίων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με μηχανήματα έργου και εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ (…)

Δήμαρχος Κορινθίων: Αν περνούσε στο Σοφικό θα είχαμε τραγωδία

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μανωλάκης, η Εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Σολυγείας (ΕΟΔ) καθώς και πλήθος εθελοντικών ομάδων, πολιτών του Σοφικού & της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Σταυρέλης ανέφερε ότι  «το πύρινο μέτωπο είναι περίπου 6 χιλιόμετρα, και στο πέρασμα του κατακαίει τα πάντα. Ευτυχώς, ξεπεράσαμε τον κίνδυνο να μπει στο χωριό Σοφικό, σώζοντας σπίτια, αλλά και την κατασκήνωση της περιοχής. Αν δεν το είχαμε καταφέρει αυτό, τα πράγματα θα ήταν τραγικά. Θα μιλούσαμε για τραγωδία. Η φωτιά τώρα κατευθύνεται προς την Επίδαυρο, όπου και εκεί πρέπει να δοθεί ακόμα μια γενναία μάχη».

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice