OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

Ιστορική ημέρα για την Καλαμαριά – «Όχι» και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για υπερδόμηση της Μαρίνας της Αρετσούς

Μία μέρα – ορόσημο στον μεγάλο αγώνα που δίνει ο Δήμος Καλαμαριάς με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να διασώσει τη Μαρίνα της Αρετσούς από την υπερδόμηση είναι η σημερινή.

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς, το οποίο με γνωμοδότησή του στην ειδική συνεδρίαση της 8 ης Ιουλίου απέρριψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς, ήρθε η σειρά της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να πράξει το ίδιο.

Αποδεχόμενη την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα, ο οποίος επεσήμανε ότι «είμαστε υπέρ της αναβάθμισης χωρίς παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν τον δημόσιο χώρο», δηλώνοντας ξεκάθαρα πώς με το ΤΑΙΠΕΔ «έχουμε δομικές διαφορές αντίληψης και φιλοσοφίας», η Μητροπολιτική Επιτροπή απέρριψε ομόφωνα την Μ.Π.Ε., σηματοδοτώντας μία μεγάλη νίκη για την Καλαμαριά και τον αγώνα που δίνει η δημοτική αρχή με την κοινωνία για το παραλιακό μέτωπο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής, η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου μετέφερε την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου και σύσσωμης της πόλης της Καλαμαριάς στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως αυτό αποτυπώνεται και στην Μ.Π.Ε.. «Το σχέδιο αυτό δεν πρέπει να προχωρήσει. Δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης, είναι θέμα κοινής λογικής», είναι το μήνυμα που έστειλε η κ. Αράπογλου.

«Ουσιαστικά προβλέπεται ένας κανονικός οικισμός μέσα στη θάλασσα, που παρεμπιπτόντως έχει και μία μαρίνα. Πρόκειται για real estate» τόνισε η Δήμαρχος, η οποία επεσήμανε ότι «αυτά δε συμβαίνουν σε καμία χώρα του κόσμου πια. Όλες οι πόλεις αυξάνουν το πράσινο, συζητούν για τον δημόσιο χώρο και εμείς θα χτίσουμε μέσα στη θάλασσα».

Στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής τον λόγο πήραν και οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμανέλης και Θεοδόσης Μπακογλίδης, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη ακύρωσης του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης τόνισε ότι η μαρίνα της Καλαμαριάς χρειάζεται αναβάθμιση και «όχι ξεπούλημα, όχι τσιμεντοποίηση».

Η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, μία απόφαση που σέβεται τη βούληση του λαού της Καλαμαριάς και ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και εισηγητή της απόφασης, Κώστα Γιουτίκα, τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, «Αλληλεγγύη» την οποία εκπροσώπησε ο κ. Γιουτίκας, «Πράξεις για τη Μακεδονία» εκ μέρους της οποίας μίλησαν ο επικεφαλής Χρ. Παπαστεργίου και ο Γ. Τρελόπουλος, «Λαϊκή Συσπείρωση» την οποία εκπροσώπησε ο Σωτ. Αβραμόπουλος, «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» με την Μ. Αγγελιδάκη να εκπροσωπεί τον Γ. Μυλόπουλο και τον Βασίλη Ρόκο της «ΣΥΝ-Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice