OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να περιορίσουν λίγες διάσπαρτες εστίες καθώς και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο ενώ από το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα με ρίψεις νερού. Ειδικότερα επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 37 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 11.42 και αναπτύχθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικίες. Κατά την κατάσβεσή της τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Live από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκλογή Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

otavoice

Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια

otavoice

Αποχώρησε με αιχμές ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice