OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στον δήμο Ωρωπού

Με το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας εορτάστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ωρωπού η μνήμη της Αγίας και πολιούχος του χωριού. Ακολούθησε περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μαρίνας στους δρόμους του Ωρωπού παρουσία ιερέων της περιοχής, των αντιδημάρχων Νίκου Λούπη, Μιχάλη Οικονομίδη, Άγγελου Καλύβα, Δημήτρη Σαμπάνη, Γιάννη Μίχα, Γιάννη Βλάχου, συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ωρωπού Θανάση Μακρυγιάννη, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Συκαμίνου Θανάση Πολίτη, του του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Μαρκοπούλου Μιχάλη Λαγού, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Νέων Παλατίων Νίκου Γαβριήλ, του συμβούλου της ΔΕ Ωρωπού Λεωνίδα Κουρούπη, μελών των πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών. Η μπάντα του Δήμου Ωρωπού παιάνισε εμβατήρια και μέλη της ΕΣΔΩ είχαν τιμητική παρουσία.

Ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Παλατίων και του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πολυδενδρίου.

Ο παπά Σπύρος Κομπορόζος έκλεψε την παράσταση στους παραδοσιακούς χορούς και στο τραγούδι του Ερωτόκριτου μαζί με την κόρη του Φωτεινή. Αποκάλυψε επίσης πως τα ανίψια του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπο Σοφία Λιάπη και Σταμάτης Ράπτης δώρισαν στο Ναό της Αγίας Μαρίνας Ωρωπού χειροποίητη φορεσιά, αντίγραφο φουστανέλας με ντουλαμά, Οθωνικής περιόδου.

Ο πάτερ Αντώνιος στον πανηγυρικό της ημέρας αναφέρθηκε στο έργο της Αγίας Μαρίνας και στην αφοσίωση της στον χριστιανισμό παρότι εκδιώχθηκε, βασανίστηκε και μαρτύρησε.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2024-2025

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice

Π.Μανούρης: Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες

otavoice