OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ενημερωτική Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση του δημάρχου Μετεώρων κ. Λ. Αβραμόπουλου ,με τους προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους όλων των κοινοτήτων του δήμου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία βασικά θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες τα οποία ήταν ο φωτισμός στα χωριά, η αντικατάσταση των υδρομετρητών και η πορεία των έργων για την αποκατάσταση των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.

1.ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέλυσε το τρέχον πρόβλημα του φωτισμού ,επισημαίνοντας τις συχνές βλάβες και το υψηλό κόστος αντικατάστασης των λαμπτήρων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον αναφέρθηκε στον ανεπαρκή και ελλιπή φωτισμό και την ανάγκη αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων με σύγχρονους λαμπτήρες LED.

H προηγούμενη δημοτική αρχή ,τόνισε, είχε προτείνει μια μελέτη κόστους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του φωτισμού. Ωστόσο η παρούσα δημοτική αρχή ,έχοντας πραγματοποιήσει δική της μελέτη ,κατάφερε να μειώσει το κόστος στα 4,9 εκ. ευρώ, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση 2,5 εκ.ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ,ο Τεχνικοοικονομικός Σύμβουλος Ενεργειακής Αναβάθμισης κ. Γιάννης Γιάνναρος, παρενέβη και παρουσίασε με απόλυτα πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας επιλογής ,δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις και τονίζοντας ότι η υιοθέτηση των λαμπτήρων LED θα εξασφαλίσει ένα 100% επιτυχημένο αποτέλεσμα με πλήρη κάλυψη φωτισμού σε όλα τα χωριά.

2. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ

Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορούσε την αντικατάσταση των υδρομετρητών σε όλο τον δήμο Μετεώρων.

Μέχρι στιγμής, τονίστηκε, έχουν τοποθετηθεί 8.000 υδρομετρητές από το σύνολο των 16.000, δηλαδή το 50% του έργου έχει ολοκληρωθεί.

Στη συζήτηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, η οποία έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις απαντώντας σε ερωτήσεις των προέδρων και ζητώντας τη συνεργασία των προέδρων με το συνεργείο της εταιρείας για την υπόδειξη των μη ορατών υδρομετρητών, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αποτελεσματικά.

Ο δήμαρχος ζήτησε από την εταιρεία να ενημερώνει εκ των προτέρων, για την επίσκεψή της, ούτως ώστε και η υπηρεσία να ενημερώνει έγκαιρα τους προέδρους, καθ’ότι αυτή η ενημέρωση θα βοηθήσει στη συντονισμένη προσπάθεια και θα εξασφαλίσει την ομαλή πρόοδο και ολοκλήρωση των εργασιών.

3. ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL

Στη συζήτηση αυτή, παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Ντιντή, η οποία τόνισε την πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η κ. Ντιντή επεσήμανε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ δήμου και περιφέρειας έχουν επιταχύνει την πορεία των έργων αποκατάστασης.

Ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Λ. Αβραμόπουλος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εργασίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και για τα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί.

Ανέφερε ότι ο δήμος εργάζεται εντατικά για την αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν ,δίνοντας έμφαση σε περιοχές που υπέστησαν μεγαλύτερες ζημιές. Επίσης συζητήθηκε ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών του δήμου σε μελλοντικές φυσικές καταστροφές.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ δήμου και περιφέρειας και τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων φορέων να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2024-2025

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice

Π.Μανούρης: Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες

otavoice