OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σαρωνικού: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου

Για πρώτη φορά μια κινητή μονάδα Ανακύκλωσης του Δήμου Σαρωνικού, κυκλοφορεί στους δρόμους όλων των δημοτικών ενοτήτων, ενισχύοντας τις περιβαλλοντικές μας προσπάθειες και προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, που είχαμε προαναγγείλει και συμπεριλαμβάνεται στους στρατηγικούς μας στόχους, έχει ως κύριο στόχο την μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν στις χωματερές και την προώθηση της ανακύκλωσης υλικών όπως το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί, το μέταλλο, τα βρώσιμα έλαια-λίπη και ο ηλεκτρικός-ηλεκτρονικός εξοπλισμός μικρού μεγέθους.
Θα λειτουργήσει πιλοτικά και η μονάδα θα διακινείται σε κεντρικά αλλά και σε απομακρυσμένα σημεία σε όλο τον Δήμο, ώστε να καταγραφούν τα απαραίτητα στοιχεία ενίσχυσης και υποστήριξης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Βασικά Στοιχεία του Προγράμματος:

1. Συλλογή και Διαλογή: Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης θα υπάρχουν πάνω στο όχημα της κινητής μονάδας για τη συλλογή των διαφορετικών υλικών στα σημεία περισυλλογής.

2. Εκπαιδευτικές Δράσεις Ευαισθητοποίησης: Κατόπιν ενημέρωσης θα διεξάγονται δράσεις για να εκπαιδεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους δημότες σχετικά με τη σημασία και τις μεθόδους της ανακύκλωσης.

3. Συνεργασίες: Σε συνεργασία με τοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, σχεδιάζουμε την ενίσχυση και υποστήριξη των ανακυκλωτικών μας προσπαθειών, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τα ανταποδοτικά οφέλη.

4. Περιβαλλοντικά Οφέλη: Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην μείωση των αποβλήτων και στην δημιουργία μιας νέας κουλτούρας προστασίας και διατήρησης των φυσικών μας πόρων.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος και κατόπιν συνεννοήσεως με την αρμόδια υπηρεσία Ανακύκλωσης, δημότες που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή θέματα μετακίνησης λόγω σοβαρών προβλημάτων, θα εξυπηρετούνται καλώντας το 15325 ώστε να καταγραφεί και να αξιολογηθεί το αίτημά τους.

Αναμφισβήτητα, η επιτυχία της κινητής μονάδας Ανακύκλωσης βασίζεται στη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων των κατοίκων και επιχειρήσεων του Δήμου μας.

ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2024-2025

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice

Π.Μανούρης: Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες

otavoice