OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το αρδευτικό έργο ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθιας Αναστάσιο Γκιολή, παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου και του Προέδρου του ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου –
Βελανιδιάς Δημήτρη Παπαδημητρίου, η σύμβαση κατασκευής του αρδευτικού έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο, με προϋπολογισμό 2.200.000€.

Πρόκειται για την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου που περιλαμβάνει την συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων υδροληψιών σε νέα δεξαμενή φόρτισης από όπου με κλειστό κεντρικό αγωγό το νερό θα μεταφέρεται στα επιμέρους δίκτυα διανομής και θα καταλήγει στις ηλεκτρονικές υδροληψίες του κάθε κτήματος. Το έργο εκτός από την κατασκευή δικτύων μήκους 10χλμ περιλαμβάνει τον αναγκαίο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τα συστήματα επικοινωνίας.

Στόχος του έργου είναι η εξοικονόμηση αρδευτικού νερού που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 40% σε μία δύσκολη περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας. Η κατασκευή του νέου συστήματος άρδευσης σε μια έκταση 1730 στρεμμάτων θα παρέχει επάρκεια στην ποσότητα του νερού που απαιτείται και θα βελτιώσει ποσοτικά και ποιοτικά την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες και συνεργάσθηκε αποτελεσματικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς, για την χρηματοδότηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Εντός του 2024 αναμένεται και η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης του έργου με προϋπολογισμό 2.500.000€.

Παράλληλα συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον σχεδιασμό, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση αναγκαίων έργων στην περιοχή των ΤΟΕΒ της Ευρωστίνης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice